Απάντηση Παυλίδη στις καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ημαθίας


Απάντηση Παυλίδη στις καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ημαθίας...

Απάντηση  σε καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ημαθίας δίνει ο Παύλος Παυλίδης, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δ. Βέροιας. 

Στο κείμενο της απάντησης αναφέρει:

Σχετικά με την καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ημαθίας έχω να απαντήσω ότι:

Ναι αποφάσισα από τότε που είμαι Πρόεδρος κι όχι τώρα προεκλογικά να λειτουργήσει έστω κι ένας Παιδικός Σταθμός ώστε να μην πάψει η δυνατότητα που έχουν οι εργαζόμενοι γονείς (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρησεις,κλπ) τις μέρες των εορτών του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Όπως πλέον λειτουργεί ένας Σταθμός και τον Αύγουστο για τις αγροτικές περιοχές.
Λυπάμαι που αποφάσισα να λειτουργήσει ένας Σταθμός προσφέροντας υπηρεσίες στο Δημότη, ώστε να μπορέσει ένας γονιός να πάει ακόμα και για ψώνια στην αγορά έχοντας να αφήσει κάπου το παιδί του. Κι αλήθεια με μια τέτοια απόφαση πάλι εργαζόμενοι δεν εξυπηρετούνται; Εγώ ωφελούμαι; 
Λυπάμαι που δεν κατανοούν οι συνδικαλιστές ότι οι εποχές έχουν αλλάξει. Το ότι οι πρότυποι κανονισμοί του 2002 έχουν ξεπεραστεί από την συνένωση 19 ΝΠΔΔ στο ΚΑΠΑ. Κι ότι οι εργαζόμενοι στο ΚΑΠΑ είναι όπως όλοι οι άλλοι στον Δήμο Βέροιας.
Λυπάμαι που θέλουν και οι συμβασιούχοι ειδικοτήτων καθαριστών/ριων και μαγείρων να «κάθονται» (χωρίς να έχουν άδεια) το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, κλπ ωσαν διδακτικό προσωπικό Σχολείων, ενώ δεν είναι. Λυπάμαι που δεν θέλω τέτοια Ελλάδα, τέτοια Βέροια, με διακρίσεις και ευνοούμενους. 
Λυπάμαι που κράτησα έναν Παιδικό Σταθμό ανοιχτό για να δικαιολογήσω και το μεροκάματο των εργαζομένων στα 5μηνα και δεν τους το έκοψα. Βλέπετε υπάρχουν κι αυτοί που δεν είναι μόνιμοι και πολεμούν για το μεροκάματο. Και φυσικά δεν είναι και μέλη του Συλλόγου σας και δεν ψηφίζουν. 
Τέλος να γνωρίζετε ότι και τα γάλατα στο προσωπικό στους Παιδικούς Σταθμούς τα πλήρωσε το ΚΑΠΑ λογω κανονισμών (!!!)- διότι χρησιμοποιούν χλωρίνη (!!!!)- όταν ταυτόχρονα δίπλα στην Κοινωνική Αλληλεγγύη ψάχνουμε εναγωνίως να βρούμε προσφορές για τρόφιμα γιατί κάποιοι πεινάνε. 
Όσο για την μεταφορά εργαζομένων σε άλλους χώρους εργασίας της ίδιας υπηρεσίας ναι έχετε δίκιο. Είναι κι αυτό εγκληματικό. Το να αλλάζει ένας εργαζόμενος Παιδικό Σταθμό είναι το «τέλειο» έγκλημα. Αυτό ακριβώς σκεφτόταν κι ο εργαζόμενος πριν πιάσει δουλειά….
Εγώ γνωρίζω ότι έχω ήσυχη την συνείδηση μου κι ότι πρόσφερα για να υπηρετήσω την πόλη κι «ας έσπασα αυγά» με κάποιους εργαζόμενους και κατεστημένα. Κι είμαι περήφανος για το έργο μου κι αναλαμβάνω όλες τις ευθύνες. Βλέπετε η πολιτική δεν είναι πάντα αρεστή. Όπως και οι αποφάσεις. Δεν μπήκα για να γίνω αρεστός και ψηφοθήρας. Γι αυτό κι αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά. Παντελονατα με την πραγματική σημασία της λέξης. Κι όχι με λόγια και θεωρίες. Αλλά με έργα και προσπάθεια για το καλό της πόλης.
Είμαι χαρούμενος γιατί τόσα χρόνια οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο ΚΑΠΑ το έχουν κατανοήσει, το αγαπούν πραγματικά και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς καταγγελίες. Είμαι περήφανος που συνεργάστηκα με τέτοιους ανθρώπους και που είναι η πλειοψηφία. Τώρα φαίνεται ότι προεκλογικά οι υποσχέσεις και η ψηφοθηρία λειτουργούν όπως παλιά. 
Εύχομαι να πρυτανεύσει η λογική και να «μην κινδυνεύσει» αυτό το νομικό πρόσωπο την συνέχεια της λειτουργίας του από μονομερείς καταγγελίες εργαζομένων που κοιτούν μόνο τον εαυτό τους και βάζουν τα συμφέροντα τους πάνω από αυτά της πόλης. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο