Το προφίλ των δημοτικών συνδυασμών της Βέροιας



Το προφίλ των δημοτικών συνδυασμών της Βέροιας...

Μια τελευταία... ανάσα παίρνουν αυτές τις μέρες οι κάθε λογής υποψήφιοι, καθώς από την Τρίτη του Πάσχα ξεκινούν το τελικό "σπριντ" μέχρι τις 18 Μαΐου. Στη Βέροια, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών θα είναι 7 και όλοι, λίγο - πολύ, ετοιμάζουν τις τελικές τους κινήσεις (κλείσιμο ψηφοδελτίων, πρόγραμμα, επικοινωνιακή στρατηγική κλπ).


Ποιο είναι όμως το προφίλ των συνδυασμών, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα;

Συνδυασμός Κ. Καραπαναγιωτίδη: Ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης ασχολείται με τα κοινά 20 χρόνια. Μέχρι και τις εκλογές του 2004 ήταν πολιτευτής της ΝΔ, ενώ το 2006 κατάφερε να εκλεγεί στη Νομαρχία και το 2010 στην αντιπεριφέρεια Ημαθίας. Στον συνδυασμό του συμμετέχουν αρκετά άτομα που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά, αλλά και πολλοί πρωτοεμφανιζόμενοι. 

Συνδυασμός Κ. Βοργιαζίδη: Αρκετά είναι τα στελέχη του συνδυασμού του σημερινού αντιδημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη που έχουν εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση, αλλά υπάρχει σαφής ανανεωτική διάθεση, καθώς πολλά άτομα, ιδίως νέοι επιστήμονες, έχουν συστρατευθεί μαζί του. Ο ίδιος πρωτοεμφανίστηκε στα κοινά το 2010.

Συνδυασμός Χρ. Σκουμπόπουλου: Ίσως από τους πιο έμπειρους για την θέση που διεκδικεί, καθώς είναι ο μόνος από τους 7 υποψηφίους που έχει διατελέσει δήμαρχος Βέροιας. Ωστόσο, ο συνδυασμός του στην συντριπτική του πλειοψηφία απαρτίζεται από άτομα πρωτοεμφανιζόμενα στα πολιτικά δρώμενα. 

Συνδυασμός Α. Μαρκούλη: Γνώριμος από τα... παλιά με την Αυτοδιοίκηση ο Αντώνης Μαρκούλης, καθώς διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, κατεβαίνει στις εκλογές με ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα, με ανθρώπους κυρίως από τους χώρους του ελεύθερου επαγγέλματος, που ζουν δηλαδή την ζωή στην πραγματική της διάσταση.

Συνδυασμός Ν. Μπέκη: Ο ίδιος γνωστός για την συνδικαλιστική του δράση, ενώ πολλά από τα στελέχη του συνδυασμού του έχουν ανάλογη πορεία. Στον συνδυασμό είναι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει την στήριξη της τοπικής Ν.Ε. Ημαθίας, ενώ έχει ιδιαίτερη πρόσβαση στον χώρο των εκπαιδευτικών και της εργατικής τάξης.

Συνδυασμός Γ. Παπαγιάννη: Δεν είχε ποτέ καμία σχέση με τα της Αυτοδιοίκησης. Ανάλογο είναι και το προφίλ των υποψηφίων του. Έχει ιδιαίτερη επιρροή σε μικρές ηλικίες (ίσως και κάτω των 22), ενώ έχει ερείσματα στον κόσμο της νύχτας, λόγω των υποψηφίων του που εργάζονται ή έχουν εργαστεί σε μπαρ και μπουζουξίδικα. 
Μάλιστα, δεν δίστασε να βάλει στον συνδυασμό του άτομα που έχουν στενές σχέσεις με την Χρυσή Αυγή.

Συνδυασμός Γ. Μελιόπουλου: Επί 3 χρόνια περίπου δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ Δήμου Βέροιας, με επικεφαλής την Ιωάννα Σοφρόνωφ, ο Γιώργος Μελιόπουλος αποτελεί την κομματική επιλογή του ΚΚΕ. Ο συνδυασμός με την πιο σαφή πολιτική - κομματική ταυτότητα.

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Ποιος υπογράφει το άρθρο; Μπορείτε να κατανομασετε τους μπουζουξηδες και τους χρυσαγιτες που είναι υποψήφιοι με τον Παπαγιαννη; Ρίχνουμε απλώς λάσπη και ανοίγουμε τον ανεμιστήρα; Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι ότι κάποιοι φοβούνται τον Παπαγιαννη. Το όνομα μου είναι Δημήτρης Αποστολιδης. Επαναλαμβάνω: ποιο είναι το όνομα του αρθρογράφου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το άρθρο είναι του InVeria.gr (δείτε σχετικά: http://www.inveria.gr/p/veria-news.html)

    Το InVeria έχει υπογραφή, όνομα και τηλέφωνο, εδώ και 4 χρόνια. Όποιο άρθρο δεν υπογράφεται από κάποιο πρόσωπο, είναι άρθρο του InVeria και υπεύθυνος για αυτό είναι ο διαχειριστής του (όπως αντίστοιχα συμβαίνει με τους εκδότες ή αρχισυντάκτες στον έντυπο Τύπο).

    Για τους αυτοφοράκηδες και τους Χρυσαυγίτες θα μιλήσουμε σε μελλοντική ανάρτηση και θα χαρούμε να σχολιάσετε και πάλι σχετικά με τα περί λάσπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρηστος Κ.22/4/14, 12:12 π.μ.

    Μου προκαλεί εντύπωση το πόσο ισοπεδωτικό είναι το άρθρο σας για τον υποψήφιο δήμαρχο Γ.Παπαγιάννη και τους υποψηφίους του. Εκφράσεις του τύπου "...ενώ έχει ερείσματα στον κόσμο της νύχτας, λόγω των υποψηφίων του που εργάζονται ή έχουν εργαστεί σε μπαρ και μπουζουξίδικα..." προκαλούν μόνο το γέλιο, αντιλαμβανόμενοι βέβαια τον ερασιτεχνισμό του αρθρογράφου σας. Αν όντως υπάρχουν δεσμοί των υποψηφίων, όπως αναφέρετε, με ΣΤΕΛΕΧΗ της Χρυσής Αυγής, δεν εχετε παρά να παραθέσετε στο άρθρο σας τα ονόματά τους. Διαφορετικά θα θεωρήσω ότι το εν λογω άρθρο σας γράφτηκε για λόγους σκοπιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη απάντηση, τα ονόματα θα αναφερθούν σε μελλοντική ανάρτηση. Πάντως, είναι γνωστό πλέον πως υπάρχουν στελέχη της ΧΑ στον συνδυασμό και θα υπάρξει ιδιαίτερη αναφορά σε όλους, τόσο σε αυτόν, όσο και σε άλλους συνδυασμούς. Απλά, επιτρέψτε μας να το κάνουμε ότι κρίνουμε εμείς πως είμαστε έτοιμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χήστος Κ.2/5/14, 10:19 μ.μ.

    Οσον αφορά το πότε θα κρίνετε για να δώσετε στη δημοσιότητα τα ονόματα των χρυσαυγιτών, ποια σκοπιμότητα υπάρχει οσον αφορά τη χρονική στιγμη? Τα ονόματα υπάρχουν?
    Εάν σας είναι εύκολο, γράψτε τον/τους συντάκτες του άρθρου αυτού. Ολοι έχουμε ένα όνομα και ένα επώνυμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο