Γ. Κάκαρης: "Η δημιουργία οικονομικών σφαγείων η μοναδική ανάπτυξη του Σαμαρά"



Γ. Κάκαρης: "Η δημιουργία οικονομικών σφαγείων η μοναδική ανάπτυξη του Σαμαρά" (άρθρο)...

Με τον τελευταίο φορολογικό νόμο για την φορολογία εισοδήματος προκαλείται σφαγή το 2014 στο φορολογικό τοπίο για ελεύθερους επαγγελματίες, μικρομεσαίους επιτηδευματίες αλλά και μισθωτούς εξαιτίας των φορολογικών ανατροπών. Όλοι θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να πληρώσουν υπέρογκους φόρους για τα εισοδήματα που αποκτήσαν το 2013.

Τα παρακάτω συντελούν στην νέκρωση της οικονομίας και την διάλυση της αγοράς:
- Η κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ, η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και η επιβολή φόρου 26% από το πρώτο ευρώ του ετήσιου εισοδήματος, που προβλέπει το φορολογικό σύστημα, εκτινάσσει στα ύψη τη φορολογική επιβάρυνση εκατοντάδων χιλιάδων επαγγελματιών.
- Η διατήρηση των απίστευτων τεκμηρίων διαβίωσης, τα οποία προσδιορίζουν τεκμαρτά εισοδήματα μεγαλύτερα των 5.700 ευρώ για όλους ανεξαιρέτως τους αυτοαπασχολούμενους που διαθέτουν μια κατοικία ή διαμένουν σε μισθωμένη κατοικία και έχουν και ένα ΙΧ αυτοκίνητο. 
- Η Κατάργηση των φοροαπαλλαγών που μέχρι σήμερα οδηγούσαν σε μείωση του φόρου.
- Το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. για κάθε υποκατάστημα το τέλος επιτηδεύματος ανέρχεται σε 600 ευρώ.
- Η διατήρηση της ειδική εισφοράς αλληλεγγύης 1%-4% στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ
- Η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος με συντελεστή 55%.

Σε πολλές περιπτώσεις οι φόροι που προκύπτουν  αντιστοιχούν σε ποσοστά μεγαλύτερα του 50% των δηλούμενων εισοδημάτων καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης θα προσδιορίζουν το ύψος του τελικού φορολογητέου εισοδήματος σε επίπεδο πολλαπλάσιο του πραγματικού.

Οι συνεχείς παραβιάσεις του Συντάγματος, από την πλευρά της κυβέρνησης είναι πλέον τραγικές και ξεκάθαρες.
Σε ότι αφορά τη φορολόγηση των φυσικών προσώπων, μόνο στη χούντα υπήρξε  τόσο κατάφορη παραβίαση της αρχής της ισότητας μεταξύ των Ελλήνων.

Φέτος λοιπόν, για ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ, ενώ ένας μισθωτός θα καταβάλει για φόρο εισοδήματος 2.300 ευρώ, αντίθετα ένας ελεύθερος επαγγελματίας ή μικροεπιχειρηματίας, για το ίδιο εισόδημα, θα καταβάλει φόρο εισοδήματος (μαζί με την επαίσχυντη προκαταβολή) 8.060 ευρώ!!! 

Επιπλέον ο ελεύθερος επαγγελματίας και ο μικροεπιχειρηματίας, φορολογούνται από το πρώτο ευρώ και δεν έχουν ούτε την απαλλαγή από την συλλογή των αποδείξεων. Αυτό λοιπόν λέγεται συνταγματική ισότητα μεταξύ των Ελλήνων πολιτών.

Ακόμα και μηδενικό εισόδημα ή ζημιές να έχουν, παρόλα αυτά θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ με βάσει τα επαίσχυντα απάνθρωπα τεκμήρια. Ακίνητα (με τις αντικειμενικές αξίες του 2007) ή αυτοκίνητα που αποκτήθηκαν κατά το παρελθόν, αποτελούν «θανάσιμα» τεκμήρια εισοδήματος, που οδηγούν πολίτες σε καταβολή υπέρογκων φόρων, χωρίς κανένα πραγματικό εισόδημα. 
Αν δεν πληρωθούν αυτοί οι κατάφορα αντισυνταγματικοί φόροι, τότε θα έχουμε πολυετή φυλάκιση και ουσιαστικά δήμευση της περιουσίας πολιτών. Αλήθεια, που θα βάλουν όλον αυτόν τον κόσμο, αφού οι φυλακές είναι γεμάτες; Θα φτιάξουν άραγε στρατόπεδα για οικονομικούς οφειλέτες;;

Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων και φυσικά ανείσπρακτων ποσών θα είναι το φυσικό επακόλουθο αυτής της πολιτικής. Οι εφορίες το μόνο που θα κάνουν θα είναι να παίρνουν μέτρα.
Απορώ που θα πάει αυτή η εντελώς παράνομη και παράλογη κατάσταση. 

Ολόκληρη η προπαγάνδα του συστήματος προκαλεί κοινωνικό διχασμό και κοινωνικό αυτοματισμό, για να περάσει αυτά τα μέτρα.

Δεν ενδιαφέρει η πάταξη της φοροδιαφυγής, όταν αυξάνεις τους άμεσους κυρίως αλλά και τους έμμεσους φόρους αυξάνεις την ροπή προς την φοροδιαφυγή.

Αλήθεια που είναι η περιβόητη ανάπτυξη; Αλήθεια πως θα έρθει αυτή; Με το κάρο που θα σέρνουν Σαμαράς και Βενιζέλος;

Ξεπούλημα του ελληνικού λαού κάνουν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΑΡΗΣ
Δημοτικός σύμβουλος Βέροιας
μέλος Δ.Σ εφοριακών Ημαθίας-Πέλλας-Πιερίας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο