Ημαθία: Καιρός και... κράτος έριξαν την χαριστική βολή σε αγροτικές καλλιέργειες



Ημαθία: Καιρός και... κράτος έριξαν την χαριστική βολή σε αγροτικές καλλιέργειες...

Μέσα σε λίγες μέρες η περιοχή της Νάουσας δέχτηκε ακόμη ένα πλήγμα από χαλαζόπτωση, το απόγευμα της Τετάρτης (30/7/2014). Την ίδια ώρα στον Άγιο Γεώργιο Ημαθίας και στην ευρύτερη περιοχή οι πληροφορίες αναφέρουν ολική καταστροφή καθώς για δυο διαδοχικά πεντάλεπτα έπεφτε πυκνό χαλάζι, κυρίως την πρώτη φορά πολύ χοντρό.

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες χτυπήθηκε από χαλάζι η ευρύτερη περιοχή της Νάουσας.

Χαλάζι έπεσε και στη Βέροια και στην περιοχή Μακροχωρίου, αλλά μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν σοβαρές ζημίες.

Την ίδια στιγμή σε κατάσταση αγωνίας βρίσκονται στην περιοχή Πατρίδας-Τριλόφου, όπως και στις άλλες περιοχές, δεδομένου ότι οι καλλιέργειες είναι στη φάση της συγκομιδής και οι αγρότες αισθάνονται ανυπεράσπιστοι καθώς η περίφημη αντιχαλαζική προστασία έχει μπλοκάρει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και της ανικανότητας.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, χαλάζι έπληξε και τις περιοχές μεταξύ Μακροχωριου και Σταυρού, όπως και μεγάλο μέρος της αγροτικής περιοχής Κρύας Βρύσης – Γιαννιτσών

Στην περιοχή του Σταυρού το χαλάζι κατέστρεψε ολοκληρωτικά τις παραγωγές, ενώ αναφέρθηκαν και πτώσεις δέντρων

Σοβαρές ζημιές αναφέρονται και στην περιοχή των Μονοσπίτων, ενώ χαλάζι έπεσε και στην περιοχή μεταξύ Αγ. Μαρίνας και Λυκογιάννης.

Στην Πατρίδα, σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και σκεπάστηκαν πρόχειρα,  η βροχή παρέσυρε το χώμα με αποτέλεσμα να πέσουν μέσα σε χαντάκι τρία αυτοκίνητα, παθαίνοντας ελαφρές ζημιές.

Δέντρα έπεσαν στο δρόμο Αλεξάνδρεια – Αγκαθιάς και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να καθαρίσει το οδόστρωμα

Δέντρο έπεσε στον παράπλευρο της Εγνατίας δρόμο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προσπέλαση και να εγκλωβιστεί στο σημείο ένα όχημα. . Χρειάστηκε επέμβαση της πυροσβεστικής για να ανοίξει ο δρόμος.

Πηγή: sodomagomora.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο