Σιγά - σιγά ρε παιδιά δεν προλαβαίνω να σκουπίζω τα δάκρυα μου (άρθρο)



Σιγά - σιγά ρε παιδιά δεν προλαβαίνω να σκουπίζω τα δάκρυα μου (άρθρο)...

Αυτές τις ημέρες διαβάζω τον ένα μετά τον άλλο τους κρατικούς αξιωματούχους να ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα λάθη που έγιναν στην οικονομική πολιτική, τα οποία οδήγησαν ένα πολύ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού στην απελπισία και στην ένδεια. Ο ένας (κ. Σταϊκούρας) διαπιστώνει με στόμφο ότι το μέτρο εξίσωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης απέτυχε και συνεπώς πρέπει να αντικατασταθεί από κάτι άλλο. Τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι σοφό να επιμένει κανείς σε λάθη. 

Οι άλλοι, αυτοί του πασοκ (επίτηδες το γράφω με μικρά γράμματα γιατί και ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε σε συνέντευξη του ότι αυτό το πασοκ είναι μικρό κόμμα), προσπαθούν να αποκτήσουν προοδευτικό πρόσημο υιοθετώντας οτιδήποτε αντίθετο από αυτά που ψήφισαν μόλις πριν από δύο χρόνια το πολύ.

Αλλά και οι τοπικοί  μας βουλευτές διαπρέπουν στην υποστήριξη των φτωχών και αδυνάτων. Ο ένας προτείνει την μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και την υποστήριξη ευπαθών ομάδων και ο άλλος ενημερώνει αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας για το πώς θα βοηθηθούν οι φτωχοί Νοτιοκορεάτες.

Δηλαδή για να το εμπεδώσετε, αυτοί που ψηφίζουν τα μέτρα που οδηγούν στην οικονομική εξόντωση των Ελλήνων, αφού διαπιστώσουν ότι είναι λάθος, σκέπτονται να τα αλλάξουν με άλλα που μετά από ένα χρόνο θα μας πουν ότι και αυτά ήταν λάθος. Έτσι θα μπορούν να λέγονται σοφοί γιατί κατάλαβαν το λάθος τους και το αντικατέστησαν με άλλο.

Θα τους πρότεινα όμως και ένα άλλο τρόπο για να τους χαρακτηρίσει κάποιος σοφούς. Να παραιτηθούν, γιατί κατά την άποψη μου όποιος κάνει τόσο σοβαρά λάθη κατ’ επανάληψη και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη να πηγαίνει σπίτι του. Αυτό όμως είναι ένα άλλο ζήτημα που θα μας απασχολήσει κάποια άλλη φορά.

Προς το παρόν ψάχνω χαρτομάντηλα να σκουπίσω τα δάκρυα μου από αυτή την επίθεση μεταμέλειας και αναγνώρισης των λαθών τους από τους πολιτικούς.
Ρε μπας και έρχονται εκλογές;

Δημήτριος Κων/νου Ταρατσίδης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο