Απόφαση Τροχαίας για περιοριστικά μέτρα στο Μακροχωρί


Απόφαση Τροχαίας για περιοριστικά μέτρα στο Μακροχωρί...

Αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού κατά τη διάρκεια του έργου "Κατασκευή Δικτύου Αποχέτευσης του οικισμού Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας".

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Ά ρ θ ρ ο 1ο 

α) Την στένωση του οδοστρώματος κατά την διάρκεια εργασιών, σε μήκος 100 μέτρων και πλάτους 3,5 μέτρα, της οδού Αριστοτέλους στο Μακροχώρι, όσο θα είναι και το μετακινούμενο εργοτάξιο, στην λωρίδα κατεύθυνσης από Αλεξάνδρεια προς Βέροια .
β) Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται στο εναπομείναν μέρος της οδού, το οποίο θα έχει το ελάχιστο πλάτος 3,25 μέτρα ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας.
γ) Με μέριμνα του ανάδοχού θα τοποθετηθούν κώνοι που θα ορίζουν τον κλάδο κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, ώστε να ορίζεται επακριβώς το πλάτος ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας, τόσο κατά την διάρκεια των εργασιών όσο και κατά την διάρκεια της νύχτας, όπου θα υπάρχουν και φανοί κατάδειξής εργοταξίου.
δ) Κατά την διάρκεια των εργασιών θα υπάρχουν σημαιοφόροι και στα δύο άκρα του εργοταξίου, πέραν της ειδικής προς τούτο σήμανσης, η οποία θα είναι πλήρης και επαρκής προς αποφυγή ατυχημάτων.

Ά ρ θ ρ ο 2ο

-. Οι ρυθμιστικές πινακίδες και λοιπές σημάνσεις θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τις συνημμένες εγκεκριμένες μελέτες και με μέριμνα του ανάδοχου του Έργου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κανονικά με στένωση των λωρίδων κυκλοφορίας.

Ά ρ θ ρ ο 3ο

- Οι παραβάτες της απόφασης αυτής, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 του Π.Κ., και τις διατάξεις των άρθρων 4, 5, 52, 103, 104 και 105 του Ν.2696/1999 (Α-57) «Περί Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας».

Ά ρ θ ρ ο 4ο

-Η ισχύς της παρούσας απόφασης, αρχίζει με την δημοσίευσή της, και ισχύει έως 15-10-2014 τα δε οριζόμενα από αυτή μέτρα, ισχύουν από την τοποθέτηση των σχετικών πινακίδων σήμανσης, εκτός εάν κατά το χρόνο ισχύος των παραπάνω μέτρων, η κυκλοφορία ρυθμίζεται με τροχονόμους. - 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο