Ανθρώπινο Δυναμικό: Θα σας κάνουμε τη ζωή ποδήλατο, μέχρι να κάνετε κι εσείς τη δική μας!


Από το "Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας εστάλη το παρακάτω ΔΤ: Τρίτος χρόνος Εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μετακινήσεων, της γνωστής ως "Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο". Προ τριετίας περίπου  με πρωτοβουλία του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας έγινε συλλογή 665 υπογραφών με στόχο την ένταξη του ποδηλάτου στον αστικό ιστό, με δημιουργία έστω ενός κεντρικού ποδηλατικού άξονα που θα διατρέχει από την Πλ. Ωρολογίου με κάθοδο όλη την Μητροπόλεως, την Ελιάς, ολόκληρη την Πιερίων και μέσω του χωριού Άμμος θα καταλήγει στο Φράγμα Αλιάκμονα. 

Μελλοντικά η διαδρομή αυτή θα μπορούσε να συνδεθεί και με τη Βεργίνα, δίνοντας μια καινούργια προοπτική στην ανάπτυξη του αθλητικού Τουρισμού. Η πρόταση για ένταξη του ποδηλάτου έλαβε την ομόφωνη στήριξη με απόφαση πρώτα της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας και κατόπιν του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. 

Τις αποφάσεις αυτές διαβιβάσαμε στον ανάδοχο της Κυκλοφοριακής Μελέτης της πόλης, η σύνταξη της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Χθες Κυριακή συναντηθήκαμε στην πλατεία Δημαρχείου για τρίτη χρονιά μικροί και μεγάλοι φίλοι του ποδηλάτου για να συμμετέχουμε στην Πανευρωπαική Γιορτή, αλλά και για να εμμείνουμε στο αίτημα μας να κατασκευαστεί στη διαδρομή αυτή ασφαλής ποδηλατόδρομος για μετακίνηση και αναψυχή για όλους τους δημότες της Βέροιας και τους επισκέπτες της. 

Παρόλο όμως που εγγράφως είχαμε καλέσει την ΚΑΠΑ (το νομικό πρόσωπο του Δήμου Βέροιας αρμόδιο για τις αθλητικές εκδηλώσεις) για συνεργασία στην εκδήλωση, αλλά και τη Δνση Β'θμιας Εκπαίδευσης, δεν εμφανίστηκε κανείς! Ούτε εκπρόσωπος της ΚΑΠΑ, ούτε της Βθμιας Εκπαίδευσης, ούτε εκπρόσωπος του Δήμου, της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, κανείς! Πάνε οι καλές εποχές της προεκλογικής περιόδου, που ήταν όλοι εκεί: και ο Πρόεδρος της ΚΑΠΑ, και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι μέχρι κι υποψήφιοι Δήμαρχοι που φωτογραφίζονταν κόβοντας βόλτες στην πλατεία με ποδήλατο. 

Και να οι διαβεβαιώσεις ότι ο ποδηλατοδρόμος θα γίνει μόλις ετοιμαστεί η κυκλοφοριακή μελέτη, και να τα προεκλογικά προγράμματα που υπόσχονταν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης με προτεραιότητα στον πεζό και τον ποδηλάτη και πάει λέγοντας. Φέτος όμως, ΚΑΝΕΙΣ, θυμίζοντας τη γνωστή διαφήμιση "This? Last year!"!

Καλύτερα! Η αλήθεια είναι πάντοτε καλύτερη ακόμα και όταν είναι ωμή. Ήταν αναμενόμενη άλλωστε η απουσία τους από τον τρόπο που ανέβαλλαν στην αρμόδια Επιτροπή τη συζήτηση της κυκλοφοριακής μελέτης επ' αόριστο προκειμένου να καταλαγιάσουν οι διαμαρτυρίες μερικών καταστηματαρχών που θεωρούσαν ότι θίγονται τα συμφέροντα τους. Ας είναι κι έτσι. 

Εμείς από τη φετινή ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι και του χρόνου τέτοια ημέρα ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ. Θα στείλουμε και πάλι έγγραφη πρόσκληση στην ΚΑΠΑ να συμμετέχει και στη Β' θμια Εκπαίδευση να ενημερώσει όλα τα σχολεία και τους μαθητές. Αν χρειαστεί θα πάμε κι οι ίδιοι στα σχολεία να μοιράσουμε προσκλήσεις στους μαθητές χέρι-χέρι, αφού δεν γίνεται αλλιώς. Γιατί οραματιζόμαστε ένα καλύτερο, ποιοτικότερο και πιο ανθρώπινο αστικό περιβάλλον για τα παιδιά μας. Και για τα παιδιά όλων. 

Και δίνουμε τη δική μας υπόσχεση: Θα συνεχίζουμε να ποδηλατούμε τη συγκεκριμένη διαδρομή, μέχρι να γίνει ποδηλατόδρομος. Και θα συνεχίζουμε να αποδίδουμε τα εύσημα ή την αδιαφορία, εκεί που κάθε φορά αναλογούν. Κοινώς, θα σας κάνουμε τη ζωή ποδήλατο, μέχρι να κάνετε και σεις τη δική μας!  

Μεγάλες ευχαριστίες στους άψογους τροχονόμους και τον πάντοτε συνεργάσιμο διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας κ. Ανδρέα Καλογερόπουλο, που βοήθησαν τα μέγιστα για την ομαλή ολοκλήρωση της ποδηλατικής μας διαδρομής και το Inveria.gr για τη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσης. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο