Καταστηματάρχες διασκέδασης Βέροιας: "Ξεχάστε τις ντροπιαστικές εικόνες με τραπεζοκαθίσματα"


Αποφασιστικότητα να δώσει λύση μια για πάντα στην άναρχη ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη Βέροια, που λειτουργεί σε βάρος της πόλης, αλλά και του ανταγωνισμού, φαίνεται πως διαθέτει το νέο Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Κέντρων Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας Βέροιας και αυτή η πρόθεση επικυρώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, τη Δευτέρα (29/9).

Όπως ανέφερε ο νέος πρόεδρος του Σωματείου, Κώστας Σαμανίδης, πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως δεν τιμά κανέναν η εικόνα που παρουσίαζε η Βέροια τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας πως υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοί του που παρανομούσαν προκλητικά. "Πρόθεση του Δήμου Βέροιας και της Αστυνομίας είναι να μην επαναληφθούν τέτοιες εικόνες του χρόνου. Πρέπει να τους προλάβουμε εμείς οι ίδιοι και να δείξουμε πως μπορούμε να λειτουργήσουμε σύννομα", ανέφερε ο κ. Σαμανίδης, κατά τον χαιρετισμό του προς τα μέλη του Σωματείου και τους προσκεκλημένους της Συνέλευσης. 

Σε αντίστοιχο κλίμα ήταν και η τοποθέτηση της Γραμματέως του Σωματείου Ιφιγένειας Βλαχογιάννη, η οποία συντόνισε τη διαδικασία της σύσκεψης.


Οι Ιδιοκτήτες Καφετεριών, Κέντρων Διασκέδασης & Ψυχαγωγίας Βέροιας, κατά τη Γενική Συνέλευση το μεσημέρι της Δευτέρας (29/9) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας,  αποφάσισαν ομόφωνα, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

α) Να αιτηθεί το Σωματείο από τον Δήμο Βέροιας την οριοθέτηση του προβλεπόμενου χώρου που έχει το κάθε κατάστημα με κίτρινη (ή άλλου χρώματος!) γραμμή, με δέσμευση από την πλευρά του Σωματείου να τηρεί τα όρια απαρασάλευτα.

Επίσης, να ζητηθεί από το Δήμο και την Αστυνομία, αλλά και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες προς άλλους αρμόδιους φορείς, ώστε να μην γίνεται έλεγχος επί των εξυπηρετούμενων πελατών, αλλά επί του εμβαδού που καταλαμβάνεται στους κοινόχρηστους χώρους (πεζοδρόμια, πεζόδρομοι κλπ).

β) Το αίτημα προς το Δήμο για 50% έκπτωση των τελών που καλείται ένα κατάστημα να πληρώσει, εφόσον εκδίδει άδεια πέρα από το α' εξάμηνο του έτους (όπως συμβαίνει με τα τέλη κυκλοφορίας).

γ) Η εξυγίανση του τομέα των ζωντανών εμφανίσεων σε καταστήματα που δεν διαθέτουν την απαραίτητη άδεια, τα οποία λειτουργούν εις βάρος όσων έχουν σχετική άδεια μουσικών οργάνων και πληρώνουν ανάλογα τέλη.

δ) Την θέσπιση ετήσιας συνδρομής μελών, που θα ανέρχεται στα 50 ευρώ ανά έτος.

ε) Τη σύσταση ειδικής ομάδας νομικών συμβούλων, λογιστών, μηχανικών, ώστε να παρέχουν νομικές ή άλλες συμβουλές προς τα μέλη του Σωματείου.

στ) Τη δρομολόγηση διοργάνωσης Καρναβαλιού - παρέλασης σε κεντρικά σημεία της Βέροιας (π.χ. πεζόδρομος Έλλης, Πλατεία Δημαρχείου, αγορά, κλπ.), με σκοπό την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης, αλλά και του τζίρου των καταστημάτων, σε συνεργασία με το Δήμο, τον Εμπορικό Σύλλογο, και τα Σωματεία γενικότερα.

ζ) Αίτημα για ανοιχτή Διαβούλευση με το Δήμαρχο, τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα και τα μέλη του Σωματείου 2 φορές το χρόνο  



Επίσης, ανακοινώθηκε στα μέλη του Σωματείου η κατασκευή και λειτουργία ιστοσελίδας του Σωματείου (www.sikkedverias.gr), από όπου θα μπορούν να ενημερώνονται τα μέλη του για δράσεις, ανακοινώσεις και χρήσιμα ζητήματα που τους αφορούν.

Δείτε σχετικό βίντεο από την ανταπόκριση, επί του θέματος, του δημοσιογράφου του InVeria.gr Νίκου Βουδούρη, στην εκπομπή της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης "Από το Ε μέχρι το Χ", με τους Εύη Μιχωλού και Χρήστο Χατζημίση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο