"Σφάζονται" στην... ποδιά του Σαμαρά παλικάρια και... νεράιδες!


Καθόλου θετικά δεν είναι τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών, οι οποίες όσο πάνε και μεγαλύτερη εμφανίζουν την "ψαλίδα" μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον γίνεται πεποίθηση πως η πρώτη θέση στις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα ανήκει στο κόμμα του Α. Τσίπρα.

Μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς βλέποντας αυτή την... κατρακύλα άρχισε να ξεχνά τις... φιλίες με το ΠΑΣΟΚ, σήκωσε το "λάβαρο" του Κώστα (νεότερου) Καραμανλή, ξεκίνησε επετειακές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια και κάνει δεξιο-αριστερόστροφα ανοίγματα, μήπως και κρατήσει κάποια αξιοπρεπή επίπεδα και να μην φτάσει στην κατάντια του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ισχύον εκλογικό νόμο, τετραεδρικές περιφέρειες, όπως η Ημαθία ή η Πιερία, δίνουν συνήθως 3 έδρες στο πρώτο κόμμα και 1 στο δεύτερο ή άλλο κόμμα ή ακόμα και 4 έδρες στο πρώτο κόμμα (τον Ιούνιο του 2012 έδωσε 3 έδρες στη ΝΔ και 1 στους ΑΝ.ΕΛ. στην Ημαθία, ενώ στην Πιερία έδωσε 4 έδρες στη ΝΔ).

Έτσι, από τη μία γίνεται πανικός και κανονικό "στριμωξίδι" στους ενδιαφερόμενους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά - παραδόξως ή μη - το ίδιο συμβαίνει στη ΝΔ. 

Όσον αφορά τη ΝΔ, θεωρείται βέβαιο πως οι 3 εν ενεργεία  βουλευτές θα είναι υποψήφιοι και θα τα δώσουν... όλα, ώστε να είναι μέσα στη Βουλή, αν και εφόσον παρθεί η 1 έδρα που αναμένεται να δοθεί στη ΝΔ.

Από την άλλη, είναι πιθανόν να αναζητηθεί μία ακόμη γυναίκα (μόνο για λόγους ποσόστωσης) και δύο ακόμη άτομα (ένας από Νάουσα, όπως είθισται, και ένας από Βέροια - Αλεξάνδρεια).

Για αυτή τη θέση, την εναπομείνασα μετά τον Ναουσαίο και τη γυναίκα, υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι. Κάποιοι ενεργοί πολιτικά και κομματικά, αλλά χωρίς φθορά, άλλοι δοκιμασμένοι (με επιτυχία ή αποτυχία) και με διάφορες "κακές στιγμές" στο ενεργητικό τους, άλλοι ουρανοκατέβατοι.

Θεωρείται βέβαιο πως η ηγεσία της ΝΔ, κατά την επιλογή των προσώπων, θα αφουγκραστεί τις τοπικές κοινωνίες και θα βολιδοσκοπήσει τη δυναμική του κάθε ενδιαφερόμενου, χωρίς να λάβει υπόψη τις... συμβουλές των εν ενεργεία βουλευτών, που είναι λογικό να μην ενδιαφέρονται (ενδεχομένως) για τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος, αλλά την εξασφάλιση της δική τους... έδρας.

Ήδη ο γαλάζιος... πόλεμος άναψε. 


(Η φώτο είναι από παλαιότερη επίσκεψη Σαμαρά στη Βέροια και τα πρόσωπα που εμφανίζονται δεν έχουν - απαραίτητα - σχέση με το παραπάνω κείμενο!)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο