Απίστευτο "άδειασμα" Βοργιαζίδη σε αντιδήμαρχό του για θέμα οφειλής προς Θεοδωρίδη (βίντεο)


Μια υπόθεση απίστευτου "αδειάσματος" σε αντιδήμαρχο και "γεφυρώματος" σχέσεων με πρώην αντιδήμαρχο, εξελίχθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας της Δευτέρας (27/10), υπόθεση που μάλλον λίγοι την πήραν... χαμπάρι.

Πρωταγωνιστές στο "σκηνικό" ήταν ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρώην αντιδήμαρχος Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο νυν αντιδήμαρχος (διάδοχος του Θ. Θεοδωρίδη) Βασίλης Παπαδόπουλος, ενώ συμμετείχε και ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν μέλος της μειοψηφίας, Αντώνης Καγκελίδης.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο Θεόδωρος Θεωδορίδης, ως αντιδήμαρχος, είχε μεταβεί στην Πάτρα και εξασφάλισε τον ΟΔΔΥ δύο τράκτορες, με συρόμενες καρότσες (ψυγείο και μουσαμά), προκειμένου να αγοραζόταν μετά press conteiners, ώστε να μειωθεί το βάρος και ο όγκος των απορριμμάτων, και κατά συνέπεια το κόστος διαχείρισής τους.

Επειδή, όμως, για όσους ξέρουν, τέτοιες ευκαιρίες δεν βρίσκονται εύκολα, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης προτίμησε να παρακάμψει την γραφειοκρατεία και να πληρώσει από την τσέπη του τα έξοδα που χρειάζονταν για τη μεταφορά των νταλικών (τράκτορες και καρότσες) στη Βέροια. Πλήρωσε, λοιπόν, το ΚΤΕΟ, τα πετρέλαια, τους οδηγούς, τα διόδια κλπ και όντως, τα οχήματα ήρθαν.

Ωστόσο, εφόσον δεν υπήρχε σχετική έγκριση από για τη δαπάνη από την Οικονομική Επιτροπή, τα πράγματα μπλέχτηκαν σε μια δαιδαλώδη γραφειοκρατική περιπέτεια. Αν και υπήρχαν όλα τα παραστατικά, αν και αναγνωρίστηκε από την Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο η αναγκαιότητα των κινήσεων και των εξόδων, ωστόσο δεν μπόρεσαν να βρουν... φόρμουλα για να πάρει ο άνθρωπος μέρος των χρημάτων που κατέβαλε, για το καλό του Δήμου.

Έτσι, αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε πως ως λύση η προσφυγή του πρώην αντιδημάρχου στα δικαστήρια, για να του αναγνωρίσουν την οφειλή και να μπορέσει τότε ο Δήμος ("με το χέρι στην καρδιά", που λέμε) να του δώσει πίσω τα λεφτά του, με σύννομο τρόπο.

Έγινε, λοιπόν, το δικαστήριο και - προς έκπληξη του ενάγοντος - άκουσε από τον ορισθέντα δικηγόρο του Δήμου πως δεν αναγνωρίζεται η οφειλή... Πρόκειται ενδεχομένως για μία συνήθη τακτική στα αστικά δικαστήρια, αλλά εδώ υπήρχε άλλο υπόβαθρο, για το οποίο, όπως φαίνεται, δεν ενημέρωσε κανείς τον δικηγόρο που του ανατέθηκε η υπεράσπιση του Δήμου και αυτός προσπάθησε να το κάνει το καλύτερο για τον "πελάτη" του.

Έτσι, η υπόθεση έφτασε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο ως ερώτηση από τον δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Καγκελίδη, όσο και με τοποθέτηση, κατόπιν σχετικής άδειας του Σώματος, από τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

Και ενώ θα περίμενε κανείς να ακούσει από τον Δήμαρχο την άποψή του (όπως και έγινε αργότερα), ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος "βιάστηκε" να δηλώσει θιγμένος από την τοποθέτηση του πρώην συναδέλφου του και να δικαιολογήσει αυτούς που του έβαλαν και άλλα εμπόδια στο να πάρει τα χρήματα που δικαιούται, όπως αποφάνθηκε το Δ.Σ. Βέροιας της προηγούμενης θητείας. Μάλιστα, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως αυτά που τράβηξε ο προκάτοχός του, ήταν επειδή προέβη σε παράνομες ενέργειες...

Ο Δήμαρχος, όμως, είχε άλλη άποψη. Όχι μόνο δεν είδε παρανομίες, παρατυπίες ή ό,τι άλλο στην περίπτωση του Θ. Θεοδωρίδη, όχι μόνο δεν του είπε "καλά να πάθεις, ας πρόσεχες", αλλά του ζήτησε με παρρησία συγγνώμη για την ταλαιπωρία και δήλωσε πως το θέμα του θα λυθεί κατά τον προσήκοντα τρόπο. ¨

Εν ολίγοις, ο Δήμαρχος άδειασε τον αντιδήμαρχό του, ο οποίος αντιδήμαρχος ήταν - όπως προείπαμε - ο μόνος που θίχτηκε από τα λόγια του πρώην συναδέλφου του και μάλιστα δήλωσε στο InVeria.gr, την επομένη ημέρα, πως δεν τον ενδιαφέρει τι θέση πήρε ο Δήμαρχος, επειδή αυτός... θίχτηκε.

Οι τοποθετήσεις


Ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Α. Καγκελίδης θέτει το θέμα της διεκδίκησης των χρημάτων που κατέβαλε ο Θ. Θεοδωρίδης, για την προμήθεια δύο τρακτόρων από τον ΟΔΔΥ.

Ο πρώην αντιδήμαρχος Βέροιας Θεόδωρος Θεοδωρίδης μιλά στο συμβούλιο και αναφέρει πως αν και το Δ.Σ. αναγνώρισε την οφειλή του προς το πρόσωπό του, στο δικαστήριο που έγινε για το θέμα αμφισβητήθηκε η οφειλή από τον δικηγόρο που όρισε ο Δήμος...

Ο αντιδήμαρχος Βέροιας Β. Παπαδόπουλος λέει ότι "αν οι ενέργειες είναι σύννομες, όλα πάνε καλά, αν δεν είναι όλα μπαίνουν σε ένα πρόβλημα...", εννοώντας προφανώς πως, αφού υπήρχε πρόβλημα στην υπόθεση του Θ. Θεοδωρίδη, οι ενέργειές του δεν ήταν σύννομες, άρα παράνομες...

Ο Δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης, μη βλέποντας καμία παράνομη ή μη σύννομη ενέργεια στην υπόθεση του κ. Θεοδωρίδη, "αδειάζει" τον Βασίλη Παπαδόπουλο που θίχτηκε από την αναφορά του πρώην συναδέλφου του (ο μόνος που θίχτηκε μάλλον, καθώς κανείς άλλος δεν είπε τίποτα) και αναγνώρισε πως ήταν λάθος η υπερασπιστική τακτική που ακολουθήθηκε, χαρακτηρίζοντας το γεγονός "απαράδεκτο" και ζήτησε συγγνώμη για αυτό που συνέβη...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ στο παρακάτω βίντεο:



Η επιστολή Θεοδωρίδη στην Οικονομική Επιτροπή Δ. Βέροιας που εξηγεί αναλυτικά πως προέκυψαν τα έξοδα


Για να γίνει πληρέστερο το ρεπορτάζ, έπειτα από τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας (27/10), αναφορικά με το θέμα των χρημάτων που διεκδικεί ο πρώην αντιδήμαρχος Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ζητήσαμε και λάβαμε από τον ίδιο το έγγραφο που έστειλε στην Οικονομική Επιτροπή της Βέροιας και εξηγεί από που προέκυψαν τα 1620 ευρώ, που ζητά να του επιστραφούν. 

Να σημειωθεί ότι αφορούν δαπάνες που έγιναν για να έρθουν στην Βέροια οι δυο τράκτορες και συγκεκριμένα για τιμολόγια που κόπηκαν στο ΑΦΜ του Δήμου Βέροιας και πλήρωσε ο κ. Θεοδωρίδης, από την τσέπη του. 

Ο πρώην αντιδήμαρχος αναφέρει στο έγγραφό του:

"Με την ΥΠ.ΑΡΙΘΜ.104/10-03-2011 απόφαση του Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ εξουσιοδοτήθηκα για την υπογραφή κάθε σχετικού εγγράφου και για τη διεκπεραίωση των διοικητικών διαδικασιών της δωρεάν παραχώρησης από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ δύο φορτηγών - τρακτόρων που εξασφάλισα από τον ΟΔΔΥ - ΠΑΤΡΑΣ, καθώς και κάθε αναγκαίας διαδικασίας για τη μετατροπή των παραπάνω οχημάτων σε φορτηγά αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων.

Με την ΥΠ.ΑΡΙΘΜ.13747/11-03-2011 απόφαση της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ εξουσιοδοτήθηκα για τη διεκπεραίωση των απαιτουμένων διαδικασιών για την παραχώρηση οχημάτων από τον ΟΔΔΥ ΠΑΤΡΑΣ στη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΗΣ Α.Δ.Μ.Θ.

Με την ΥΠ.ΑΡΙΘΜ.14661116-03-2011 της Α.Δ.Μ.Θ. εξουσιοδοτήθηκα να διεκπεραιώσω τις απαιτούμενες διαδικασίες ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.

Με την ΥΠ.ΑΡΙΘΜ.15998/21-03-201 Ι της Α.Δ.Μ.Θ. εξουσιοδοτήθηκα για την έκδοση ΑΔ.ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ.

Με την ΥΠ.ΑΡΙΘΜ.16645/24-03-2011 της Α.Δ.Μ.Θ. απόφαση διατέθηκαν στο ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ δύο (2) φορτηγά, μίας (1) επικαθήμενης πλατφόρμας και ενός (1) επικαθήμενου ψυγείου. Οι δαπάνες ΚΙΝΗΣΗΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ, ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΧΗΜΑΤΩΝ θα ΒΑΡΥΝΟΥΝ τον προϋπολογισμό του Δήμου ΒΕΡΟΙΑΣ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ.

Στις 20 Απριλίου 2011 ημέρα Τετάρτη ο ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ της Α.Δ.Μ.Θ. ΠΑΝΑΠΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ παρέδωσε με ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ στο ΘΕΟΔΩΡΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ Αντιδήμαρχος Καθαριότητος του Δήμου Βέροιας τα οχήματα ....

Αιτούμαι προς το Δήμο Βέροιας για την αποπληρωμή των ΔΑΠΑΝΩΝ που έγιναν για τη διεκπεραίωση των παραπάνω εργασιών ήδη από το 2011. Δυστυχώς ο Δήμος Βέροιας δεν τακτοποίησε τις ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ μέχρι σήμερα. Οι δαπάνες αφορούν:

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ από Πάτρα για Βέροια, ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΗ στην Πάτρα, ΔΙΟΔΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ, ΤΕΛΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ, ΠΑΡΑΒΟΛΑ ΚΤΕΟ, ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΚΤΕΌ.

Το συνολικό ποσό που προκύπτει είναι 1620,5 ευρώ και αφορά αποκλειστικά και μόνο εξουσιοδοτημένες δαπάνες που έγιναν γα/ την προετοιμασία των φορτηγών που• παραχωρήθηκαν προς χρήση, δηλαδή μεταφορά απορριμμάτων και ΚΑΜΙΑ ΠPOΣΩΠΙΚH ΔΑΠΑΝΗ που έγινε.
Παρακαλώ να τακτοποιήσετε τις εκκρεμότητες. Παρακαλώ να μου απαντήσετε εγγράφως, αν ο Δήμος δεν μπορεί να τακτοποιήσει την υποχρέωση του, που κατά την γνώμη σας μπορώ να απευθυνθώ ώστε να δοθεί λύση του προβλήματος.

Καταθέτω φάκελο με τα υπάρχοντα παραστατικά".



Μετά από όλα αυτά, αναρωτιόμαστε: 


  • Πόσο υπερήφανος αισθάνεται ο Δήμαρχος για τη στάση που κρατά ο αντιδήμαρχός του απέναντι σε έναν πρώην συνάδελφό του, ενώ είναι κοινά αποδεκτό πως έχει δίκιο ο "παθών"; 
  • Πόσο άνετα αισθάνεται όταν στενοί του συνεργάτες παίρνουν θέσεις που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με την δική του φιλοσοφία; 
  • Πόσο καιρό θα ανεχτεί το "μπαϊράκι" που σηκώνει ο καθένας, μάλιστα με ύφος "χιλίων καρδιναλίων";  
  • Αληθεύει ότι το θέμα Θεοδωρίδη συζητήθηκε στην παράταξη και ο Δήμαρχος ζήτησε να μην "σηκωθεί" το... γάντι από κανέναν;
Νίκος Βουδούρης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο