Επιχείρηση για εγκληματίες, φυγόποινους και παράνομους μετανάστες στην Κ. Μακεδονία


Στο πλαίσιο γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό και σύλληψη φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, καθώς και την εξακρίβωση του νόμιμου της διαμονής, αλλοδαπών υπηκόων στη χώρα μας, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν εντατικοί έλεγχοι στους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του νομού Θεσσαλονίκης).

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων:
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πιερίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός αγνώστου διακινητή, ο οποίος αναζητείται, διότι σήμερα (01.10.2014) το πρωί, προώθησε στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας 9 μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων ένας ανήλικος 15 ετών. Συγκεκριμένα, στην Κατερίνη Πιερίας, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, στο οποίο πραγματοποίησαν αστυνομικό σήμα στάσης προκειμένου να το ελέγξουν. Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε και αφού ανέπτυξε ταχύτητα τράπηκε σε φυγή, πλην όμως το όχημα εξετράπη της πορείας του και ο οδηγός τράπηκε σε φυγή στην ευρύτερη περιοχή. Σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε πλησίον του ανωτέρω οχήματος εντοπίστηκαν 9 αλλοδαποί που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μη νόμιμοι μετανάστες εισήλθαν παράνομα στην ελληνική επικράτεια την 28.09.2014 από αφύλακτο σημείο της Ελληνοτουρκικής μεθορίου και παρελήφθησαν από τον διακινητή προκειμένου να τους μεταφέρει στην ενδοχώρα, έναντι του ποσού των 2.000 ευρώ το άτομο. Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.
  • από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, συνελήφθη στην Έδεσσα Πέλλας, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο συσκευασίες με ημίχλωρη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 30,5 γραμμάριων.
  • από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, συνελήφθησαν στην Παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας (ύψος Πλατέος Ημαθίας), δύο ημεδαποί 27 και 22 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αυτοσχέδιες μικροσυσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 124,5 γραμμαρίων, τις οποίες κατείχαν από κοινού.
  • από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, συνελήφθη σε χωριό των Σερρών, ένας 60χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε να καλλιεργεί τρία δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1 έως 3,30 μέτρων. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών.
  • από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, συνελήφθη στη Χαλκιδική, ένας 33χρονος ημεδαπός διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 2,6 γραμμαρίων. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσανδρείας.
  • από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κιλκίς και Χαλκιδικής συνελήφθησαν τρία άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.
  • από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πέλλας και Πιερίας συνελήφθησαν τρία άτομα για κατοχή και διάθεση προς πώληση αντικειμένων χωρίς άδεια υπαίθριου π λανόδιου εμπορίου από την αρμόδια Αρχή.
  • από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Καλλικράτειας, συνελήφθη στη Χαλκιδική, 37χρονος υπήκοος Αλβανίας για παράβαση του νόμου περί όπλων.
  • από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Πέλλας και Σερρών, συνελήφθησαν τρία άτομα για μέθη.
Σε βάρος των μη νόμιμων μεταναστών θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής, ενώ οι υπόλοιποι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους κατά τόπον αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο