Ερυθρός Σταυρός: Μπορεί να περιοριστεί ο Έμπολα

Ελπιδοφόρα είναι τα νέα που έρχονται από το γενικό γραμματέα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού Ερυθράς Ημισελήνου, Ελχάντζ Ας Σάι, καθώς υποστηρίζει ότι ο ιός Έμπολα μπορεί να περιοριστεί μέσα σε έξι μήνες.

Ο κ. Σάι τόνισε πως με τις σωστές ενέργειες μπορεί να σταματήσει η εξάπλωση του ιού, καθώς με την απομόνωση και τη νοσηλεία όσων έχουν προσβληθεί από τον Έμπολα, αλλά και με τις σωστές ταφικές τελετουργίες όσων έχουν χάσει τη ζωή τους απο τον ιό, το χρονικό πλαίσιο των έξι μηνών είναι εφικτό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα απο το protothema.gr, ο γενικός γραμματέας χαρακτήρισε "παράλογο" το ταξιδιωτικό εμπάργκο, τονίζοντας πως με το κλείσιμο των συνόρων και την απαγόρευση πτήσεων δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί η επιδημία.

"Ο Έμπολα προκαλεί φόβο και υπερβολικό πανικό που κάποιες φορές οδηγούν σε πολύ παράλογες συμπεριφορές και μέτρα όπως το κλείσιμο των συνόρων, η ματαίωση πτήσεων, η απομόνωση χωρών", είχε χαρακτηριστικά ο κ. Σάι, ενώ υπογράμμισε, "δεν είναι λύσεις αυτές. Η μόνη λύση είναι να προσπαθήσουμε μαζί ώστε να περιορίσουμε αυτού του είδους τους ιούς και την επιδημία στην εστία του, εκεί όπου ξεκίνησε".



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο