Γυναίκα είναι θαμμένη στην Αμφίπολη (;)


Μετά την αποκάλυψη του μωσαϊκού στον τάφο της Αμφίπολης, που απεικονίζει την αρπαγή της Περσεφόνης, το περιοδικό National Geographic σε δημοσίευμά του, φιλοξενεί την άποψη του ειδικού στην αρχαία ελληνική ιστορία, Ίαν Γουόρθινγκτον, ο οποίος πιστεύει πως στον τάφο είναι θαμμένη γυναίκα.

Κατά την άποψη του Γουόρθινγκτον, αυτό πιθανών να συμβαίνει γιατί, "το ψηφιδωτό δείχνει μια γυναίκα να οδηγείται στον κάτω κόσμο", ενώ συνεχίζει λέγοντας πως δύο είναι οι γυναίκες στις οποίες μπορεί να ανήκει ο τάφος.

Είτε ανήκει στη Ρωξάνη, τη γυνάικα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, είτε στη μητέρα του Ολυμπιάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το newsbeast.gr, και οι δύο γυναίκες θανατώθηκαν απο τον Κάσσανδρο, ο οποίος ήταν ένας απο τους στρατηγούς του Αλέξανδρου και ήθελε να αποκτήσει το θρόνο της αρχαίας Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Γουόρθινγκτον πιστεύει πως στον τάφο βρίσκεται η Ρωξάνη, καθώς πέθανε το 310 π.Χ., ενώ το National Geographic πιστεύει πως είναι θαμμένη η μητέρα του Αλέξανδρου.

"Ο Αλέξανδρος σκόπευε να θεοποιήσει τη μητέρα του, όπως η θηλυκή θεότητα στο άρμα του Άδη. Επιπλέον, η Ολυμπιάδα συνέχισε να διατηρεί σημαντική πολιτική ισχύ ακόμα και μετά το θάνατο του Αλέξανδρου", τονίζεται στο άρθρο του περιοδικού, ενώ και ο καθηγητής κλασικής ιστορίας του Πανεπιστημίου της Αϊόβα, Φίλιπ Φρίμαν, πιστέυει πως η Ολυμπιάδα, (αν και δολοφονήθηκε) θα μπορούσε να έχει έναν τέτοιο τάφο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο