Η Βέροια τίμησε την 102η επέτειο Απελευθέρωσης (βίντεο παρέλασης - πλούσιο φωτορεπορτάζ)



Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάστηκε η 102η Επέτειος Απελευθέρωσης της Βέροιας από τον τουρκικό ζυγό, με Δοξολογία και εκφώνηση πανηγυρικού λόγου στο Ναό Αγ. Αντωνίου Βέροιας, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής στο Ηρώο της πλατείας Ωρολογίου και παρέλαση τμημάτων συλλόγων, σχολείων και στρατού.

Στις εκδηλώσεις παρέστη ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Γιώργος Ορφανός, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαίτζίδης και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αδελφοποιημένης πόλης με τη Βέροια Ούζιτσε Σερβίας, Jelena Vasovic - Vicovic και Boban Perisic, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δ. Βέροιας και, φυσικά, ο "οικοδεσπότης" των εκδηλώσεων, Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης.

Στις δηλώσεις τους με αφορμή την Ημέρα, τόσο ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης,όσσο και ο  αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας και ο Δήμαρχος Βέροιας έκαναν αντιπαραβολή της περιόδου της απελευθέρωσης με τη σημερινή δύσκολη εποχή, ενώ οι δύο τελευταίοι μίλησαν για "οικονομικό ζυγό" της Πατρίδας μας, αντί για τον τουρκικό ζυγό που πριν 102 χρόνια αποτινάχτηκε από τη Μακεδονία.

Επίσης, το μέλος της αντιπροσωπείας της Σερβικής πόλης Ούζιτσε, δημοτική σύμβουλος Jelena Vasovic - Vicovic, μίλησε για τους στενούς δεσμούς των δύο λαών, δεσμοί που μπορούν να γίνουν ακόμη πιο έντονοι.

Δείτε βίντεο με ολόκληρη την παρέλαση της Βέροιας και τις δηλώσεις των Γ. Ορφανού, Κ. Καλαϊτζίδη, Κ. Βοργαζίδη και Έλ. Βάσοβιτς:



Δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ από την παρέλαση:

(πατήστε στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)























































































































































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο