Όταν οι βουλευτές της Ημαθίας "σφυρίζουν", κάποιος πρέπει να μιλήσει!


Μπορεί οι κυβερνητικοί βουλευτές να μην έχουν το σθένος (δύσκολοι καιροί για "επαναστάτες") να τρίξουν τα δόντια στους καρεκλοκένταυρους των Αθηνών για τις απίστευτες "εμπνεύσεις" τους στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών, ωστόσο κάποιος πρέπει να υπερασπίσει τα δικαιώματα των Ημαθιωτών, που - αν και πολλοί τους ψήφισαν - έχουν μείνει χωρίς ουσιαστική αντιπροσώπευση στη Βουλή...

Έτσι, οι βουλευτές Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου κατέθεσαν αναφορά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας με την οποία ζητούν να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών με βάση τα δρομολόγια που υπήρχαν μέχρι και πρόπερσι, επιπλέον να καλυφτεί η ανάγκη για μεταφορά μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια.

"Να καταργηθεί η απαράδεχτη ΚΥΑ 24001/2013 που στην πράξη καταργεί τις μεταφορές των μαθητών, να μειωθούν τα χιλιομετρικά όρια, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Να δοθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς" είναι το αίτημά τους.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ημαθίας, η οποίο δημοσιεύθηκε προ ημερών και από το InVeria.gr, είναι η εξής: 

"Σε κοινή σύσκεψη του Δ.Σ. της Ο.Ε.Σ.Γ.Κ. Ημαθίας και εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων με θέμα τις μεταφορές των μαθητών, διαπιστώθηκε η συνεχής χειροτέρευση του προβλήματος εξαιτίας της εφαρμοζόμενης νομοθεσίας και της μη κάλυψης με συμβάσεις των δρομολογίων που απαιτούνται. Έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σαν πρώτη αντίδραση αποφασίστηκε η προετοιμασία τοπικών κινητοποιήσεων συντονισμένων τόσο χρονικά όσο και ως προς το πλαίσιο διεκδίκησης.

Η επιλογή των σημείων, η μορφή, η δυναμικότητα αφορά τις κατά περιοχή Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων. Ως κοινή μέρα δράσης ορίστηκε η Πέμπτη 16 Οκτώβρη.

Γονείς των μαθητών της Ημαθίας,
Η Ομοσπονδία Γονέων σας καλεί σε αγωνιστική εγρήγορση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών μας. 

- Πολλοί από τους αιρετούς μας λένε ότι είναι αναρμόδιοι, όμως οι μαθητές που περιμένουν με τις ώρες το λεωφορείο, που περπατούν χιλιόμετρα για να πάνε να μάθουν γράμματα, που πληρώνουν εισιτήρια καθημερινά, βρίσκονται στο χώρο της ευθύνης τους. Τι κάνουν για όλα αυτά;    
- Οι γονείς έχουμε δει πολλά αυτά τα χρόνια, βγάζουμε συνεχώς συμπεράσματα. Καταλαβαίνουμε ότι μας προετοιμάζουν πως από εδώ και πέρα μόνο μειώσεις θα έχουμε και το επιχείρημα είναι ότι γινόταν πάρτι με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος . 

Όμως εμείς ουδέποτε είχαμε σχέση με το φαγοπότι των δις που επικαλούνται και είναι αποκλειστικά ευθύνη όσων κυβέρνησαν, όλα αυτά τα χρόνια. 

Απαιτούμε-άμεσα:

Να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών με βάση τα δρομολόγια που υπήρχαν μέχρι και πρόπερσι, επιπλέον να καλυφτεί η ανάγκη για μεταφορά μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια.

Να καταργηθεί η απαράδεχτη ΚΥΑ 24001/2013 που στην πράξη καταργεί τις μεταφορές των μαθητών, να μειωθούν τα χιλιομετρικά όρια, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής.
Να δοθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς.

Παλεύουμε για:

Να γίνεται δωρεάν μεταφορά των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, με ευθύνη του κράτους.

Δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου με τα ΜΜΜ.

Να καταργηθεί το όριο των χιλιομετρικών αποστάσεων.

Προτείνουμε σαν μόνιμη λύση, αποδοτικότερη οικονομικά και βέλτιστη με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών μας τη δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν και ασφαλές σύστημα μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τους με κατάλληλα διαμορφωμένα μέσα μετακίνησης, με μόνιμους εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδηγούς και απευθείας κρατική χρηματοδότηση».

Διεκδικούμε εδώ και τώρα άμεση και σταθερή λύση. ΑΡΚΕΤΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ !!!

Η πρόσβαση στην εκπαίδευση είναι δικαίωμα που πρέπει να παρέχεται δωρεάν από το κράτος σε όλα τα παιδιά. Δεν ξεχωρίζουμε τα παιδιά σε κατοίκους πλούσιων ή φτωχών περιοχών, μικρών ή μεγάλων δήμων. Γιαυτό σε κάθε περίπτωση και με κάθε αφορμή κάνουμε σαφές ότι οι γονείς απαιτούμε αποκλειστικά -ενιαία -δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά μέχρι τα 18 τους χρόνια που θα τους εξασφαλίζει σύγχρονη ολόπλευρη μόρφωση."

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο