Ολοκληρώθηκε το πρώτο PokerStars Isle of Man International Chess Tournament 2014

Ένα ιδιαίτερο τουρνουά που συνδυάζει παιχνίδια πόκερ και σκάκι από το PokerStars αποτέλεσε μέρος των εκδηλώσεων στη Νήσο του Μαν. Το event ήταν ανοιχτό για όλους, με buyinof £200+20, ενώ ξεκίνησε στις 3 Οκτωβρίου.
Στο event είχε ήδη επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του 9ου καλύτερου παίκτη σκακιού στον κόσμο MaximeVachierLagrave, του 1ου καλύτερου Βρετανού MickeyAdams, του επαγγελματία παίκτη πόκερ και πρωταθλητή σκακιού Almira Skripchenko και του Γκραντ Μάστερ Laurent Fressinet. Παίκτες Supernova elite όπως ο Radoslaw «radoom» Jedynak και ο Simon Ansell είχαν επιβεβαιώσει επίσης ότι θα έπαιρναν μέρος στη δράση.
Μετά από 9 ημέρες σκληρού ανταγωνισμού, το PokerStars Isle of Man International Chess Tournament 2014 ολοκληρώθηκε με μια θριαμβευτική νίκη του NigelShort, ο οποίος τερμάτισε με 7,5/9, μπροστά από όλους του αντιπάλους του. «Είμαι κατενθουσιασμένος και πολύ ευχαριστημένος από την επίδοσή μου», δήλωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο 49χρονος Βρετανός Γκραντ Μάστερ, μετά τη νίκη του έναντι στο Βρετανό Γκραντ Μάστερ David Howell.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με το πρώτο «SimultaneousChess & Poker» event στο οποίο η JenniferShahade κατάφερε να νικήσει τρεις αντιπάλους της στο σκάκι και δύο αντιπάλους της στο πόκερ, σκοράροντας ένα εντυπωσιακό 5-1, με μόνο το Νορβηγό Baard Dahl να την κερδίζει σε μια μάχη headsup. Οι άλλοι αντίπαλοι της Jennifer στο πόκερ ήταν ο Γάλλος Alexandre Dreyfus και ο Δανός Mickey Petersen. Οι αντίπαλοί της στο σκάκι ήταν ο Πρόεδρος Alan Ormsby, το μέλος της επιτροπής ZahedMiah και ο επαγγελματίας παίκτης πόκερ IsaacHaxton.
Μετά το πολύ διασκεδαστικό «Simultaneous Chess & Poker» event, τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πιο δύσκολα για τους παίκτες σκακιού/πόκερ, καθώς η δράση προχώρησε σε ένα ακόμη event με πέντε γύρους. Στο συνδυαστικό αυτό event, η επίδοση των παικτών στα προημιτελικά τουρνουά σκακιού θα καθόριζε το μέγεθος του stack του κάθε παίκτη στο παιχνίδι πόκερ. Το τουρνουά σκακιού θα περιλάμβανε πέντε γύρους «blitzchess» (κάθε παίκτης έχει επτά λεπτά να κάνει τσεκ μέιτ ή να μην αφήσει χρόνο στον αντίπαλό του). Για κάθε νίκη, ο παίκτης θα έπαιρνε επιπλέον 1.000 μάρκες, στο ήδη υπάρχον stack του με 8.000 μάρκες, με το μέγιστο stack για ένα παίκτη να είναι 13.000 μάρκες. Κάθε ισοπαλία θα έδινε στον παίκτη 500 μάρκες.
Ο κορυφαίος Βρετανός παίκτης σκακιού Mickey Adams και ο Baard Dahl
Το event αυτό συγκέντρωσε 24 παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των τριών κορυφαίων από το τουρνουά σκακιού (Michael Adams, Maxime Vachier-Lagrave και Laurent Fressinet). Στο κομμάτι του σκακιού ξεχώρισαν οι Vachier-Lagrave και Fressinet, με τους δύο αυτούς να τερματίζουν με 4,5/5. Οι Daniel Fridman, Mark Hebden και Radoslaw Jedynak ακολούθησαν με 4.0/5, ενώ ο Mickey Adams σκόραρε μόλις 3.0/5.
Μετά από ένα διάλειμμα 30 λεπτών οι παίκτες προχώρησαν στο εκπληκτικό Royal Hall, στο οποίο διοργανωνόταν ακόμα το mainevent του UKIPT. Τυχαία οι GMs Adams, Vachier-Lagrave, Hebden, Williams και Gormally βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, κάνοντας το τραπέζι αυτό το πιο υψηλόβαθμο στην ιστορία του πόκερ.
Τα τραπέζια ξεκίνησαν στις 9.30μ.μ. και με 15λεπτα επίπεδα και με όλους τους παίκτες να αρκετά ικανοί να φτάσουν στους κορυφαίους πέντε, ήταν μια μεγάλη νύχτα.
Καθώς το UKIPT προχωρούσε προς το τέλος του, οι παίκτες σκακιού μάχονταν ανάμεσα σε εννέα γύρους του 1ου PokerStars Isle of Man International. Ο NigelShort είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς Γκραντ Μάστερς, λόγω του παγκόσμιου τίτλου που κέρδισε παίζοντας έναντι στο Garry Kasparov το 1993. Ο Nigel νίκησε στο International με 7,5 βαθμούς σε 9 παιχνίδια, μια εξαιρετική επίδοση ανάμεσα σε σκληρούς αντιπάλους.

Στο βίντεο που ακολουθεί, βλέπουμε την τρελή προσπάθεια της Jennifer Shahade να παίζει ταυτόχρονα με έξι αντιπάλους, τρία παιχνίδια σκακιού και τρία παιχνίδια heads up. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Britain's #1 player, Mickey Adams and Baard Dahl Photo Fiona Steil-Antoni




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο