Τιμοκατάλογος «γκρικ καμάκι» (του... Βελέντζα)


Ώρα 6.10΄, το πρωί. Πάνω που απολαμβάναμε την πρωινή φραπεδιά, "κυνηγώντας" αγριογούρουνα και λαγούς μαζί με την υπόλοιπη παρεούλα, κουδούνισε το κουνητό μου. Έπρεπε να πάω την μικρή μου κορούλα στο νοσοκομείο. Όχι κάτι σοβαρό, αλλά επιβαλλόταν. Αφού λοιπόν μίλησα με τον Χουντίνι και με μεταμόρφωσε σε Γιουσείν Μπόλτ, καταφθάσαμε στο νοσοκομείο (ακόμα δεν το κλείσατε, απορώ πως σας ξέφυγε!). 

Αφού έγιναν τα απαραίτητα, ο ιατρός υπέδειξε αντιβίωση. Έπρεπε και συμφώνησα να γραφτεί, να κερδίσουμε και κανά φραγκάκι, σκέφθηκα. Άντε να "σπρώξουμε" λιγάκι να ξεκολλήσει το σύστημα, άντε να πάρουμε και την τετράγωνη σφραγίδα, μετά να βάλουμε και την στρογγυλή σφραγίδα (ωραία σαν κουλουράκι σουσαμένιο!), θέλαμε και την τρίγωνη σφραγίδα. Τα έχασα, πίστεψα ότι μιλούσαμε για τρίγωνο πανοράματος, το ζήτησα με σοκολάτα, η μικρή μου με ρωτούσε εάν ήταν Χριστούγεννα και θα έλεγε τα τρίγωνα κάλαντα, ο ιατρός άρχισε να μας κοιτά περίεργα. Ευτυχώς, που δεν εφημέρευε το ψυχιατρικό και δεν μας κράτησαν μέσα!

Αφού συνήλθα, κατευθείαν στο φαρμακείο. Εάν Γιάννη δεν είχες τη συνταγή, θα πλήρωνες 4 ευρώ. Ωραία, είπα, και σηκώθηκα να φύγω. Θα πλήρωνα τέσσερα, υπέθεσα, οπότε τώρα τίποτα. Καθώς έφευγα όμως άκουσα: 3 ευρώ και 60 λεπτά κοστίζει τώρα. Δηλαδή είπα, κυνηγώντας τόση ώρα όλα τα γεωμετρικά σχήματα των σφραγίδων, κέρδισα 40 λεπτά; Ολόκληρα, ήρθε η αποστομωτική απάντηση!

Θαυμάζοντας, για μία ακόμη φορά, το τεράστιο σαξές στόρυ και μη βγαίνοντας από τα ρούχα μου, συνέχισα και κατέληξα στο γραφειάκι μου, για το οποίο δεν πλήρωσα το ενφιάκι μου!

Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν οργισμένος, ξανασκέφθηκα τα σοκολατένια τρίγωνα πανοράματος και ξαφνικά θυμήθηκα μία "τεράστια" πολιτική προσωπικότητα, τον κ. Στουρνάρα, ο οποίος αναφερόμενος κάποια στιγμή στην ανάπτυξη, είχε μιλήσει για το λεγόμενο ιατρικό τουρισμό. Να εισάγουμε, δηλαδή, χρόνια πάσχοντες. Ο συνειρμός έγινε αυτόματα!

Επίσης αναρωτήθηκα ότι τόσο καιρό δεν είμαι καλός πατριώτης, αφού δεν προβληματίζομαι τι έχω κάνει ή τι μπορώ να κάνω για την πατρίδα μου, παρά μόνο απαιτώ. Αποφάσισα λοιπόν να σας βοηθήσω. 

Να, λοιπόν, πως θα αναπτυχθούμε. Σας παρουσιάζω τον τιμοκατάλογο των υπηρεσιών που θα παρέχει το επιστημονικό δυναμικό της χώρας. Θα μειώσουμε την ανεργία και θα αναπτύξουμε τον τουρισμό μας σε επιστημονική βάση.

1. Ο τιμοκατάλογος θα ονομαστεί γκρικ καμάκι, αφού στην Ελλάδα τουρισμός και καμάκι πάνε μαζί.

2. Το εξώφυλλο θα περιέχει μοντέλα επιστήμονες. Ο έχων εκτόπισμα, εγώ δηλαδή, δεν θα βρίσκομαι στο εξώφυλλο, αφού η τσιγκούνα μνημονιακή μας κυβέρνηση θα τον τυπώσει σε σχήμα Α5. Εάν όμως ο γαλαντόμος ΣΥΡΙΖΑ με τις παροχές του, τον εκτυπώσει σε ΑΟ, τότε θα υπάρχει χώρος και για μένα!

3. Η κάθε σελίδα του τιμοκαταλόγου θα περιέχει ξεχωριστό είδος τουρισμού με τα αντίστοιχα προϊόντα - υπηρεσίες. Για παράδειγμα, η πρώτη σελίδα θα αναφέρεται στον ιατρικό τουρισμό. Θα πρόκειται για καμάκια γιατρούς που θα προσφέρουν υπηρεσίες όπως: ακτινογραφάτο, συριγγάτο, γαζάτο (εάν υπάρχουν γάζες), εγχειρησάτο (όπως ελέγετο σε ελληνική ταινία, θα σας κάνω μία εγχείρηση πάνω από τα ρούχα!).

4. Η δεύτερη σελίδα θα αναφέρεται στο νομικό τουρισμό. Δικηγόροι καμάκια θα προσφέρουν, έναντι αμοιβής, το δικογραφάτο, το μηνυσάτο, το αγωγάτο κλπ.

5. Η τρίτη σελίδα του τιμοκαταλόγου θα αναφέρεται στον τεχνικό τουρισμό. Μηχανικοί καμάκια του πολυτεχνείου (α ρε μάνα μου θα βρω δουλειά!), θα προσφέρουν υπηρεσίες του τύπου τσιμεντάτο, καλωδιάτο, σωληνάτο, τουβλάτο, μυστράτο (δεν εννοώ τον Μυστρά αλλά το μυστρί).

6. Η τελευταία σελίδα θα περιέχει τις προσφορές, για αυτό θα αναφέρεται στον βουλευτικό τουρισμό. Βουλευτές μας θα προσφέρουν υπηρεσίες τύπου ψηφισάτο, μνημονιάτο, δεν διαβασάτο, δεν καταλαβαινάτο, ενφιάτο, δωρεάν όλες, μπας και ξελαμπικάρουν και πάρουν μυρωδιά τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία!

Σε δέκα γραμμές σας παρουσίασα όλες τις αρχές ανάπτυξης του τουρισμού μας, έτσι ώστε σε μία χώρα που δεν κινείται τίποτα (ακινησάτο), να αρχίσουν να χτυπούν οι καμπάνες της ανάπτυξης μήπως και ξυπνήσουμε!

ΥΓ: Με τόσες νέες στάσεις που σας παρουσιάζω, θα δημιουργήσω τον νέο οδηγό Βελέντζα Σούτρα. Πάλι θα τα κονομήσουμε!


* Ιωάννης Ιασ. Βελέντζας, Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

"Μετά από 15 χρόνια συνδικαλιστικής περιήγησης, 18 χρόνια γάμου και 21 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας κατέληξα: να ντύνομαι στη "μπουτίκ μπαμπάς & μαμά", να τρώω από το "μάρκετ πεθερός & πεθερά" και να σας "πολεμώ" με το πληκτρολόγιο μου".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο