Αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία προτείνει η κυβέρνηση


Η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία έπεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από ελληνικής πλευράς, ως αντιπρόταση στις πιέσεις της τρόικας για κατάργηση του κατώτατου συντελεστή 6,5%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση που είχε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, είπε πως η παραπάνω απόφαση ελήφθη προκειμένου να μην επιβαρυνθούν επιπλέον οι πολίτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε πως συμφώνησε με τον κ. Σαμαρά να μην υπάρξει νέα αλλαγή στη ρύθμιση των 100 δόσεων, για την οποία πιέζει η τρόικα. «Η ρύθμιση για φέτος έχει κλείσει και δεν πρόκειται να τη ξαναφέρουμε στη Βουλή. Ίσως να υπάρξουν αλλαγές το 2015 με μια νέα, πάγια ρύθμιση», φέρεται να είπε ο αντιπρόεδρος τη κυβέρνησης.

Ακόμη, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να φέρει ρύθμιση για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, όπως επιθυμούν οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Πληροφορίες νωρίτερα ανέφεραν πως η κυβέρνηση προκρίνει την αύξηση του υπερ-μειωμένου συντελεστή του 6,5% σε προϊόντα και υπηρεσίες στο 8% ή ακόμα και στο 10%, κρίνοντας πως και το δημοσιονομικό όφελος θα είναι μεγαλύτερο.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά μετά από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου απάντησε πως «πολλά γίνονται».

Πηγή: voria.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο