Ο Ζ. Πατσίκας εξηγεί γιατί εναντιώθηκε στο ψήφισμα για τη μεταφορά μαθητών

Απάντηση σε σχόλιο του InVeria.gr σχετικά με τη στάση του, απέναντι στο ψήφισμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, δίνει ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Ζήσης Πατσίκας, με επιστολή του.

Σε επιστολή - απάντηση αναφέρει προς το InVeria.gr αναφέρει:

Αγαπητό Inveria,

Με αφορμή την αναφορά για τη στάση που κράτησα στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για τη μεταφορά των μαθητών, θα ήθελα να προσθέσω τα εξής:

Σωστά μεταφέρθηκε στο ρεπορτάζ, ότι με βρήκε απολύτως σύμφωνο και συμπορευόμενο στον αγώνα μαθητών και γονέων το πρώτο μισό του ψηφίσματος για την κατάργηση της επίμαχης ΚΥΑ που ουσιαστικά μπλοκάρει, και σε πολλές περιπτώσεις απαγορεύει, την μεταφορά των μαθητών.

Δεν θα μπορούσα όμως ποτέ να συνυπογράψω ψήφισμα το οποίο καλεί (άκουσον – άκουσον) τους μαθητές να απέχουν από τα μαθήματά τους! Είμαι γονιός και εκτιμώ ότι η σιωπηλή πλειοψηφία των γονέων, θέλει τα παιδιά της στα θρανία και είναι αντίθετη σε τέτοιου είδους προτροπές.

Στο ίδιο ψήφισμα εκφράζεται, επίσης, το αίτημα για δημιουργία νέου δημοσίου φορέα που θα αναλάβει τα μαθητικά δρομολόγια. Εκτός των άλλων, μια τέτοια πρόταση υποβαθμίζει και προσβάλει – για να μην πω υποσκάπτει – τη δουλειά εκατοντάδων συμπολιτών μας. Αναφέρομαι στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, τους λεωφορειούχους και τα ταξί, για τους οποίους εκφράστηκαν μάλιστα προφορικές αιχμές ότι δεν διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών!

Όταν καλείσαι να εγκρίνεις και να υπογράψεις ένα ψήφισμα, δεν μπορείς να λειτουργείς α-λα-καρτ.

Με εκτίμηση
Ζήσης Χ. Πατσίκας

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Το σχόλιό σας για την ανάρτηση (παρακαλούμε να τηρούνται οι όροι που αναφέρονται στους Όρους Χρήσης της ιστοσελίδας)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο