"Όχι" στην κατάληψη πεζοδρομίων από Αστικά είπε το Δ.Σ. Βέροιας


Το ζήτημα του χώρου στάθμευσης στην αφετηρία των Αστικών ΚΤΕΛ Βέροιας συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας την Τετάρτη (17/12), καθώς με την ανάπλαση δημιουργήθηκε μεγάλο πεζοδρόμιο, πλην όμως αφαιρέθηκαν 2 από τις 6 θέσεις που είχαν παραχωρηθεί το Δήμο, για την στάση και στάθμευση των Αστικών.

Κοινή συνισταμένη όλων των απόψεων ήταν ότι είναι κρίμα ένα τόσο καλαίσθητο πεζοδρόμιο να καταλαμβάνεται από τα μεγαλόσχημα οχήματα. Όλοι συμφώνησαν σε αυτό.

Από εκεί και πέρα, υπήρξαν δύο κατευθύνσεις: 

Η πρώτη, ανέφερε πως - παρά το το γεγονός ότι είναι κακό να παρκάρουν τα Αστικά στο πεζοδρόμιο, δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία τους και θα ήταν ανεκτό - προσωρινά - να δοθεί η άδεια για κάτι τέτοιο.

Η δεύτερη, ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στο γεγονός της στάθμευσης πάνω στα πεζοδρόμια, άσχετα από τους λόγους που επικαλείται η ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Βέροιας Α.Ε. και αναφέρει η σχετική εισήγηση.

Τελικά, αν και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων ψήφισαν υπέρ της πρώτης άποψης, δεν πέρασε το θέμα, λόγω του μη απαιτούμενου αριθμού ψήφων. Μάλιστα, από την πλειοψηφία καταψήφισαν οι Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, Γιώργος Ορφανίδης και Πέτρος Τσαπαρόπουλος.

Αυτά γίνονται όταν ξεκινάς μια αστική ανάπλαση μεμονωμένα, αλλά δεν φροντίζεις να υπάρξει "ουσιαστική ανάπλαση", βγάζοντας τα Αστικά και τα Υπεραστικά εκτός πόλης, ακόμα τα πολλά ΙΧ,  όπως συμβαίνει σε όλες τις σύγχρονες πόλεις και αντ' αυτού, ενώ καταργείς θέσεις στάθμευσης ΙΧ, αφήνεις ανενόχλητα τα μεγάλα οχήματα και μάλιστα προτείνεις να τους επιτρέπεται να παρκάρουν στα πεζοδρόμια που έκανες φαρδιά - πλατιά, επειδή - όπως λες - σέβεσαι τους πεζούς και δίνεις σε αυτούς προτεραιότητα.

Αλήθεια, ποιος ο λόγος που ακόμα δεν έγινε κάποια κίνηση να φύγουν τα σταθμευμένα Αστικά και Υπεραστικά (τα δεύτερα είναι τουλάχιστον μέσα στη στοά και για τον στόλο έχουν ειδικό χώρο στάθμευσης, δίπλα από τα νεκροταφεία) και να υπάρχουν μόνο όσα εκτελούν εκείνη την ώρα δρομολόγιο, αν όχι απλά να υπάρχει στάση;

Τι περιμένει η Δημοτική Αρχή; Γιατί δεν αντιδρά η αντιπολίτευση;  Και επιπλέον θέσεις στάθμευσης θα υπάρξουν και θα αποφορτιστεί το κέντρο από τα μεγαλόσχημα οχήματα. Είναι σοβαρές εικόνες αυτές; 

Αν απλά ραγίσεις το αυγό, δεν κάνεις ομελέτα. Απλά πάει χαμένο. Ολόκληρο το τσόφλι πρέπει να σπάσεις...

Ν.Β.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο