Η Μητρόπολη Βεροίας βραβεύθηκε από την Ακαδημία Αθηνών


Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου το βράδυ κατά την ετήσια πανηγυρική συνεδρίαση της Ακαδημίας Αθηνών απενεμήθη βραβείο της Ακαδημίας στην Ιερά Μητρόπλη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, το οποίο παρέλαβε από τον πρόεδρο της Ακαδημίας Επαμεινώνδα Σπηλιωτόπουλο ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της Απόφασης, το οποίο ανέγνωσε ο Γενικός Γραμματέας Βασίλειος Πετράκος, το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών απονεμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας για την επιστημονική δραστηριότητά της, που αφορά τη μελέτη της προσωπικότητας και της διδασκαλίας του Αποστόλου Παύλου. Ιδιαιτέρως με τα ετήσια συνέδρια και με την έκδοση των Πρακτικών τους, τα «Παύλεια», η Ιερά Μητρόπολις Βεροίας συμβάλλει στη μελέτη και τη γνώση του έργου και της διδασκαλίας του Αποστόλου Παύλου.

Στην πανηγυρική συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών παραβρέθηκαν, μεταξύ πολλών επισήμων, και οι Βουλευτές Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Απόστολος Βεσυρόπουλος, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο