ex-Αιρετικά: Πιο χαμηλά δεν έχει - Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας έγινε... chat room του facebook

Κατά την άποψή μου, ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, Ζήσης Πατσίκας, πολλάκις πέφτει σε λαϊκίστικες πρακτικές και χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ που κατέχει ή έχει πρόσβαση, αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα, για γλυκανάλατη πολιτική, χωρίς ευθύνες, και, βεβαίως, με μεγάλη δόση ελαφρότητας.

Μια άποψη που έχουν πολλοί, αλλά αυτά αφορούν το... facebook και όχι μία συνεδρίαση θεσμικού οργάνου... 

Ωστόσο, μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας σε... comments και... chat room, όταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Άρης Λαζαρίδης αναφέρθηκε σε μία ανάρτηση (post) στον προσωπικό λογαριασμό του Ζήση Πατσίκα και στα σχόλια κάτω από αυτήν, που - ομολογουμένως - ήταν προσβλητικά, αλλά χωρίς να αναφέρεται το πρόσωπό του...

Τι έγραψε ο Ζήσης Πατσίκας: Μα για πόσο κορόιδα μας έχει η Δημοτική Αρχή; Έτσι απλά και ξεδιάντροπα. Αλλά έχουν γνώση οι φύλακες. (να'ναι καλά το Διαδίκτυο, η Διαύγεια και τα λοιπά εργαλεία δουλειάς και φυσικά μια βόλτα απ΄το Δημαρχείο). Ε ρε τι έχει να γίνει αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Τι έγραψε ο πολίτης που κατήγγειλε για δυσφήμηση ο Άρης Λαζαρίδης: Όρμα ζήση μαζί σου να διώξουμε αυτό το άτομο απο την βέροια......γέμισε κολονάκια την βέροια , που είναι το παρκιν του δήμου; αλλά τελικά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά..." καλό το πάρκιν κάτω απο το δημαρχείο ε; κάποιος τα παίρνει ε: "

Υ.Γ ούτε το Γ΄ράιχ δεν έκανε τόση κακό στην βέροια την κατέστρεψαν εντελώς.

Ενώ ένας άλλος πολίτης, στο σχόλιο του οποίου επίσης έκανε αναφορά ο κ. Λαζαρίδης, έγραψε: Ψηφίσατε τον διάδοχο της Χαρούλας, πάρτε τα τώρα που είναι ζεστά..

Ο λόγος που αναφέρθηκε ο Άρης Λαζαρίδης στην ανάρτηση του Ζήση Πατσίκα, ήταν - όπως καταλάβαμε - για να τον ρωτήσει αν υιοθετεί όσα γράφονται στα σχόλια, θεωρώντας πως το άτομο που περιγράφεται στα σχόλια αυτά, είναι ο ίδιος. Από που προκύπτει αυτό, είναι αλήθεια πως δεν το κατάλαβα. Περισσότερο ο Δήμαρχος "φωτογραφίζεται", ως "διάδοχος της Χαρούλας".

Όπως και να έχει, η απάντηση που έλαβε από τον Ζήση Πατσίκα, προφανής (τι άλλο θα έλεγε!): "Όχι, δεν υιοθετώ τα σχόλια, αλλά δεν μπορώ να τα λογοκρίνω. Το facebook είναι ένα καφενείο, που ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει". Μανούλα, βλέπετε, σε συζητήσεις καφενείου ο φίλος Ζήσης Πατσίκας.

Κατανοώ την αγανάκτηση του Άρη Λαζαρίδη, αν και εφόσον "βλέπει" τον εαυτό του μέσα στα σχόλια,  ωστόσο, το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε facebook είναι, ούτε blog με σαχλαμαρίτσες, ούτε καφενείο, ούτε... χανείο. Ή δεν θα έπρεπε να είναι!

Συνεπώς, ο καθένας που έχει προσωπικά προβλήματα (δηλαδή που δεν αφορούν το Δήμο, τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους ή τους πολίτες), καλό είναι να τα λύνει ή... στα καφενεία ή στον Εισαγγελέα, αν το θεωρεί σκόπιμο.

Ας μην πέσει άλλο το επίπεδο του Δημοτικού Συμβουλίου και ας προσέχει ο - φίλος κατά τα άλλα - Άρης Λαζαρίδης. Να μην... βουτά, δηλαδή, στις παγίδες του λαϊκισμού, που μόνο σκοπό έχουν τη δημιουργία κλίματος, υπέρ συγκεκριμένων προσώπων και - ξένων προς τη φιλοσοφία του θεσμού - πρακτικών. 

Γιατί, αν συνεχίσουμε έτσι, σε λίγο θα συζητιούνται θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας του τύπου "Καταγγελία του χρώματος του εσωρούχου της λαϊκής αοιδού Χριστίνας Κολέτσα και διάθεση σχετικής πίστωσης για αγορά νέου" (με όλη την αγάπη προς την Χριστίνα).

Κλείνοντας, μια ακόμη φορά, θερμή παράκληση, προς πάσα κατεύθυνση: Σοβαρευτείτε, δεν είναι όλα τα πράγματα για... σαχλαμαρίτσες.


ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάσει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο