Έτοιμος να δώσει 1,5 εκατ. ευρώ ο Δ. Βέροιας στην ΤτΕ

Το ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ μπορεί να διαθέσει ο δήμος Βέροιας στην ΤτΕ, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που επιβάλει την απορρόφηση ταμειακών διαθέσιμων από ΟΤΑ και άλλους δημόσιους οργανισμούς. 

Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κώστας Βοργιαζίδης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας  (27/4).

Συνολικά, τα ταμειακά διαθέσιμα είναι περίπου 4 εκατ. ευρώ, ωστόσο εξαιρούνται μια σειρά περιπτώσεων, όπως προνοιακά επιδόματα, ανταποδοτικά τέλη κ.α.

Ο Δήμαρχος, εμφανίστηκε πρόθυμος να συμβάλει στην διαδικασία, εφόσον και η ΚΕΔΕ προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση, φυσικά μετά από νομοθετική εξασφάλιση.

Μετά από σχετική συζήτηση, αποφασίστηκε η καταρχήν θετική στάση, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει η εξασφάλιση, σε διαφορετική περίπτωση θα συγκλιθεί εκ νέου το δημοτικό συμβούλιο, για.να αποφασίσει εκ νέου.

Το αποτέλεσμα ήταν θετικό, με 20 ψήφους υπέρ και πολλές αποχές, καθώς εκφράστηκε η αντίδραση στην αλλαγή του θέματος της ημερήσιας διάταξης, δηλαδή, από ψήφισμα που υπήρχε αρχικά, το σώμα κλήθηκε να ψηφίσει απόφαση.

Νωρίτερα, απορρήφθηκε πρόταση για ψήφισμα κατά της κατάθεσης  των ταμειακών αποθεμάτων, που κατατέθηκε από τον επικεφαλής της ΛΑΣ, Γιώργο Μελιόπουλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο