ex-Αιρετικά: Ο καλοκαιρινός... απόηχος και τα... μελλούμενα!

- Πέρασε και ο δεκαπενταύγουστος, τα κεφάλια μπαίνουν μέσα (όχι ότι βγήκαν και πολύ έξω) και οδεύουμε ολοταχώς προς το... Φθινόπωρο. 

- Ένα Φθινόπωρο που προοιωνίζεται... θερμό, τουλάχιστον πολιτικά (κλιματολογικά, δεν ξέρω, ρωτήστε τον Αρνιακό ή τον Σάκη τον Αρναούτογλου).

- Καιρός είχαμε να μιλήσουμε ex-Αιρετικά και δεν ξέρω από που να αρχίσω... 

- Από τα πολιτικά σε κεντρικό επίπεδο; Δημοψήφισμα, Διχασμός, Νέο Μνημόνιο... Από τα πολιτικά σε τοπικό επίπεδο; Τίποτα, πανηγύρια, τίποτα...

- Έναν χρόνο συμπληρώνουν σε λίγες μέρες οι Δημοτικές Αρχές της Ημαθίας (όπως και όλης της Ελλάδας). Θα κάνουν απολογισμό οι Δήμαρχοι; Και αν ναι, τι θα πουν; Περιμένουμε με ενδιαφέρον.

- Ένας χρόνος συμπληρώνετε και στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, καθώς στην Π.Ε. Ημαθίας. Αναμένουμε και από εκεί απολογισμό.

- Επιπλέον, περιμένουμε απολογισμό και από τις... μειοψηφίες. Όχι για το πόσα πλαστά προφίλ στο facebook χειρίζονται ή για πόσα τους πήραν χαμπάρι, ούτε για το πόσες φορές έλειψαν, ειδικά σε σοβαρά θέματα, ούτε για το σε ποιες σημαντικές επιτροπές ΔΕΝ συμμετέχουν ή πόσα ψέμματα είπαν. Θετικό απολογισμό θέλουμε, τι θέματα έφεραν προς συζήτηση, πόσο σοβαρά ήταν αυτά και ποια ήταν η... τύχη τους.

- Και αν το καλοκαίρι, σε τοπικό επίπεδο, δεν είχε σημαντικές πολιτικές ειδήσεις, σε... παραπολιτικό είχε κάμποσες! Κυρίως για κυρίες που εμπλέκονται με την πολιτική, οι οποίες φαίνεται πως η καλοκαιρινή... αύρα, άνοιξε τις ορέξεις για νέους... ορίζοντες. 

- Σαν το άκουσαν αυτό κάποιοι επίδοξοι... κλαρινογαμπροί, άρχισαν να ακονίζουν τις... μασέλες τους.

- Από μαχαιρώματα, πως πάμε; Μια χαρά, η απάντηση. Όλα στο βωμό της προσωπικής ανέλιξης. Ούτε φιλίες, ούτε προσωπικές σχέσεις, ούτε μπέσα δεν εμποδίζουν αυτούς και αυτές που έχουν βάλει στόχο να ανέβουν... λίγο ψηλότερα (που λέει ο ποιητής!).

- Μαθαίνω πως κάποιοι άρχισαν από τώρα τον... προεκλογικό αγώνα για τις δημοτικές εκλογές του 2019... Και πως κάποιοι άλλοι, με ψωροδεκάρες ετοιμάζονται να... στηθούν (στην ουρά, βεβαίως). Ας είναι, ο ήλιος βγαίνει για όλους. Απλά κάποιοι τον βλέπουν κατάματα και άλλοι από χαμηλά. 

- Κάτι μου λέει πως το Φθινόπωρο θα μας απασχολήσει και πάλι το θέμα της Γέφυρας Κούσιου, όχι επειδή θα προχωρήσει, αλλά επειδή θα επιβεβαιωθεί ότι... δεν θα προχωρήσει (ακόμα). Για τη Μητροπόλεως, ελπίζω πως η Δημοτική Αρχή έχει καταλάβει πλήρως πως τα αυγά θέλουν για να βαφτούν μπογιά και όχι... αέρα. Και μέχρι στιγμής, με μειωμένες θέσεις και χωρίς ολοκληρωμένο πάρκινγκ, μόνο... αέρα έχουμε.

- Κλείνοντας, για να χαλαρώσουμε λίγο, θεωρώ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι ακόμη και στις δύσκολες μέρες που ζούμε, υπάρχουν αυτοί οι... τρελοί, που τολμούν και επιχειρούν! Μου έχει "τάξει" μια καλή φίλη και ο απίθανος γιος της πως στην οδό Πιερίων (προς τα... τελειώματά της), θα έχουμε ένα χώρο για ατέλειωτες ώρες... ΆΠΛΑΣ! Και επειδή εμείς στην Άπλα είμαστε... επιρρεπείς, το περιμένουμε πως και πως.

- Αυτά προς το παρόν, τα λέμε όταν ξαναβαρέσει ο... οίστρος!



ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάσει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο