ex-Αιρετικά: Για να κρατήσουμε τον πολιτικό πολιτισμό στην Ημαθία σε υψηλό επίπεδο

Θα μπορούσε κανείς να γράψεις πολλές... αράδες για καμώματα, πρακτικές και ασχήμιες κατά την παρούσα προεκλογική περίοδο, ωστόσο όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα, μπροστά στο βασικό ζητούμενο των εκλογών.

Θα μπορούσε να πει για αιρετούς που λειτουργούν ως γιουσουφάκια. Για υποψηφίους που επιδιώκουν μια θέση στη Βουλή για να επωφεληθούν από την βουλευτική ασυλία ή άλλους, που θέλουν πάση θυσία να εκλεγούν, για να ξελασπώσουν οικονομικά.

Επίσης, θα μπορούσε να πει κανείς για κάποιους που είναι υποψήφιοι ή στελέχη κομμάτων για να κάνουν δημόσιες σχέσεις για τη δουλειά τους ή απλά για... κονσομασιόν, ακόμα και για κάποιους που γλυκοκοιτάζουν θεσούλες μετά, σε κάποιο δημόσιο φορέα.

Θα μπορούσε, ακόμη, να μιλήσει για άτομα που εκβιάζουν, που ιεροσυλούν, που ασχημονούν σε βάρος κοινωνικών ομάδων, που στρουθοκαμηλίζουν ή άτομα που, πολιτικά, έχουν λιγότερο βάρος από ένα φτερό στον άνεμο!

Θα μπορούσαμε να γράψουμε για επίδοξους σωτήρες αλά καρτ, ανάλογα με το που κυμαίνεται το εκλογικό σώμα ή για μέχρι χθες επαναστάτες που "ξέχασαν" να σηκωθούν αυτή τη φορά από τον καναπέ ή για αυτούς που θα πουλούσαν και τη μάνα τους, αν χρειαζόταν, για λίγα λεπτά δημοσιότητας.

Για τους ψωνισμένους, τα λαμόγια, τους κάφρους, τους "τίποτα", που άπαξ και φέρουν τον τίτλο του "υποψηφίου", αυτομάτως καθίστανται "κύριοι" (και "κυρίες").

Όλα αυτά και πολλά παραπάνω, θα μπορούσαν να γραφτούν. Αλλά, κάθε αναφορά θα θεωρείτο "χτύπημα" κάτω από τη μέση και "κατευθυνόμενο". Και βέβαια, θα δηλητηρίαζε το πολιτικό διάλογο. 

Προφανώς, δεν υποδεικνύουμε σε κανέναν τι θα ψηφίσει. Αλλά, μόλις με το καλό περάσουν οι εκλογές, ο καθένας που βλέπει τον εαυτό του στα παραπάνω, ας αρχίσει να το σκέφτεται. Μέχρι τότε, συστήνουμε ψήφο με σύνεση και όχι με δευτερεύοντα κριτήρια! 

Άλλωστε, έχουμε πάρει το κολάι με τη Δικαιοσύνη, επειδή τολμάμε να λέμε την αλήθεια - με ονοματεπώνυμο (περισσότερα για τις δικαστικές περιπέτειές μας, με θύμα την ελευθεροτυπία και θύτη μια συντεχνία επιστημόνων, στο μέλλον).



ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάσει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη


(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο