Ημαθία: Τα σενάρια κατανομής εδρών και ο... υπέρ κομμάτων αγώνας

Τέσσερις βουλευτικές έδρες έχει η Ημαθία και - θεωρητικά - όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί κατανομής εδρών (πλην του 2-2) μπορούν να συμβούν, όσον αφορά την εκλογή των βουλευτών...

Μπορεί να έχουμε το γνωστό 3-1 (πρώτο κόμμα με δεύτερο ή άλλο κόμμα), το ανεπανάληπτο 1-1-1-1 (που είδαμε μια φορά, τον Μάιο του 2012), αλλά και το 4-0, που είχε μέχρι τις εκλογές η Πιερία...

Οι παραπάνω συνδυασμοί δίνουν... ελπίδα ακόμη και στους 4ους των δύο μεγαλύτερων κομμάτων να εκλεγούν, σε περίπτωση που πετύχουν το - δύσκολο βέβαια - 4-0! 

Στη ΝΔ, χαρακτηριστική είναι η ζέση της Γεωργίας Μπατσαρά, που ως γνωστόν, βγήκε 4η στις προηγούμενες εκλογές. Αλλά και ο Απόστολος Εμμανουηλίδης, που δεν έχει καμία ελπίδα εκλογής (6η θέση), έχει ριχτεί στον προεκλογικό αγώνα δυναμικά.

Από την άλλοι, οι εκλόγιμοι δύο δικηγόροι του συνδυασμού, ο παλιός Λάζαρος Τσαβδαρίδης και ο πρωτοεμφανισθείς σε βουλευτικές εκλογές τον Ιανουάριο, Τάσος Μπαρτζώκας (2ος και 3ος, αντίστοιχα) μαθαίνουμε πως έθεσαν εαυτόν στο κόμμα και ήδη από τα μέσα Αυγούστου "οργώνουν" το νομό. 

Όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ των υποψηφίων, έχουμε δει αρκετές φορές πολλούς από τους παραπάνω να συνομιλούν και να συνεργάζονται για τον κοινό σκοπό, ενώ τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν και κοινές περιοδείες των προαναφερθέντων, μαζί και με τους υπόλοιπους υποψηφίους και άλλα στελέχη της ΝΔ, που αναμένεται να ακολουθήσουν στην προεκλογική μάχη.

Στην αντίπερα όχθη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ακόμη "επουλώσει" την πληγή της απώλειας του Κώστα Λαπαβίτσα και, από το Σαββατοκύριακο και μετά, που θα έχει λυθεί το θέμα της αναπλήρωσης, θα ξεκινήσουν τον αγώνα. Προφανώς, θα ακολουθήσουν την πεπατημένη του Ιανουαρίου, δηλαδή όλοι μαζί ή ανά 2-3 οι υποψήφιοι και στελέχη του κόμματος.

Όπως και να έχει, την Κυριακή το απόγευμα πρέπει να έχουν κατατεθεί τα ψηφοδέλτια, οπότε - σε επίπεδο ονομάτων - όλα τελειώνουν το Σ/Κ. Σχετικά με τη θέρμη ή όχι του αγώνα, μένει να το δούμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο