Κοντά στις 10.000 πρόσφυγες στην Ειδομένη! "Φόβους" για πόλεμο στα Βαλκάνια εκφράζουν τα Σκόπια

Ο παραλογισμός στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης συνεχίζεται από την ΠΓΔΜ. Τόσο, που σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, o υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Πόποσκι εξέφρασε φόβους για τυχόν "συγκρούσεις μεταξύ γειτόνων στην περίπτωση που ενισχυθούν οι συνοριακοί έλεγχοι". Δηλαδή μίλησε για πόλεμο στα Βαλκάνια!

Στην αναμέτρηση αυτή, "η Σλοβενία στέλνει πίσω παράνομους μετανάστες προς την Κροατία, η Κροατία προς τη Σερβία και η Σερβία προς τη χώρα μας, κλπ.", εξηγεί και προσθέτει: "φοβάμαι μήπως ένα τέτοιο σενάριο γίνει πραγματικότητα στην περίπτωση που υπάρξει μεγάλος αριθμός προσφύγων". 

O υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, υπεραμύνθηκε σήμερα και της απόφασης των Σκοπίων να χτυπήσουν αμάχους χθες το πρωί ρίχνοντας δακρυγόνα ακόμα και εναντίον μικρών παιδιών για να μην τους αφήσουν να περάσουν τα σύνορα!

"Είδαμε περίπου 400 νεαρούς να προσπαθούν να περάσουν δια της βίας στο έδαφος της χώρας μας από την Ελλάδα", δήλωσε ο Πόποσκι στο BBC. (σ.σ. δεν είδε τις γυναίκες και τα μωρά παιδια).

Και συνέχισε: "Αν οι δυνάμεις ασφαλείας μας είναι αντιμέτωπες με μια κατάσταση βίαιης απόπειρας από εκατοντάδες νεαρούς προκειμένου να περάσουν στο έδαφός μας χωρίς να θέλουν να καταγραφούν ή να μεταβούν στα κέντρα υποδοχής, δεν νομίζω ότι αυτό συνάδει με ό,τι έχει συμφωνηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο".

"Το πιο απλό για την ΠΓΔΜ θα ήταν να αποχωρήσει από τα σύνορα και να αφήσει όλους τους πρόσφυγες να περάσουν", δήλωσε ο υπουργός αναφέροντας ότι οι χώρες μέλη της ΕΕ είναι αντίθετες με μια τέτοια απόφαση. "Μας είπαν ότι θέλουν ένα αξιόπιστο σύστημα όσον αφορά τους μετανάστες", ώστε να καταγράφονται οι υποψήφιοι για χορήγηση ασύλου, δήλωσε ο Πόποσκι.

"Τώρα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι το σύστημα δείχνει να μην λειτουργεί. Καθένας ανάμεσά μας θα πρέπει να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης για την επικράτειά του", επισήμανε.
Η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη στα σύνορα μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας όπου περισσότεροι από 9.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί μετά τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν από την ΠΓΔΜ και από χώρες των Βαλκανίων και της ΕΕ, στον αριθμό των ανθρώπων στους οποίους επιτρέπεται η είσοδος στα εδάφη των χωρών αυτών.

Πάντως, η ΠΓΔΜ λαμβάνει ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Γευγελής και Ειδομένης για να αποτρέψει το ενδεχόμενο πρόσφυγες και μετανάστες να επιχειρήσουν ξανά να παραβιάσουν τον μεταλλικό φράχτη και να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων.

Στο σημείο της ουδέτερης ζώνης, από την μεριά της ΠΓΔΜ, έχουν ενισχυθεί σημαντικά οι αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, ενώ στην περιοχή πετούν ανά διαστήματα και δύο ελικόπτερα του στρατού και της αστυνομίας της χώρας.

Πηγή: newsit.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο