Εγκαταστάθηκε στα νέα της γραφεία η ΕΜΙΠΗ (φώτο - βίντεο)

Στα νέα της γραφεία, στο Αρχοντικό Μπέκα, στην συνοικία της Μπαρμπούτας, εγκαταστάθηκε και επίσημα η Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας (Ε.Μ.Ι.Π.Η.), με ειδική εκδήλωση το απόγευμα της Πέμπτης (26/5).
Ο Αρχιμ. Παύλος Σταματάς, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Βεροίας, τέλεσε τον αγιασμό, ενώ μετέφερε τις ευχές και τα συγχαρητήρια του Μητροπολίτη για το έργο της Εταιρείας, εκφράζοντας, παράλληλα, τις προσωπικές του ευχές.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Μ.Ι.Π.Η., Μανώλης Ξυνάδας αναφέρθηκε στην 8χρονη πορεία της Ε.Μ.Ι.Π.Η., στο έργο που έχει επιτελέσει, στο ιστορικό της παραχώρησης έδρας στην Εταιρεία, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και την ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας (στην ευθύνη της οποίας ανήκει ο χώρος), για την θετική ανταπόκριση στο αίτημα για παραχώρηση γραφείου.
Η Ε.Μ.Ι.Π.Η., σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. που ανέγνωσε η γραμματέας του, Αναστασία Ταναμπάση, αποφάσισε να τιμήσει τον Δήμαρχο και, δι' αυτού, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας για την ομόφωνη απόφασή του περί της παραχώρησης του γραφείου στην Ε.Μ.Ι.Π.Η. και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μανώλης Ξυνάδας του πρόσφερε τιμητική πλακέτα.
Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο γεγονός που το έκανε εντύπωση σχετικά με την Εταιρεία και δέχτηκε ευχαρίστως να είναι θετικός στην παραχώρηση γραφείου. Όπως είπε, του έκανε εντύπωση ο ζήλος και το αποτέλεσμα των μελών της Εταιρείας, οι οποίοι, παρότι λίγοι σε σχέση με άλλα Σωματεία και με επιστημονικούς σκοπούς, κατάφεραν πολύ σημαντικά πράγματα στον τομέα της ανάδειξης της τοπικής ιστορίας και του πολιτισμού. Κλείνοντας, ¨με αφορμή την εγκατάσταση στο Αρχοντικό Μπέκα, ευχήθηκε τα μέλη της ΕΜΙΠΗ να γίνουν "οι άρχοντες της τοπικής ιστορίας".
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, έλαβε τον λόγο ο Γιώργος Χιονίδης, ο "Ιστορικός της Βέροιας", ο οποίος τίμησε με την παρουσία την εκδήλωση. Ο κ. Χιονίδης μίλησε με εγκάρδια λόγια την ΕΜΙΠΗ και το έργο της, χαρακτηρίζοντας "αρίστη και σε ποιότητα και σε ποσότητα" την συλλογική προσπάθεια της Εταιρείας, συγχαίροντας, παράλληλα, τον Δήμο που το αντιλήφθηκε και την αξιοποίησε. 
Στην εκδήλωση ήταν παρόντες, πέρα του Δημάρχου και του εκπροσώπου του Μητροπολίτη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος του ΔΣ της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Κάκαρης, ο διευθυντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης, ο ποιμένας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Βέροιας αιδ. Σταύρος Δεληγιάννης, οι δικηγόροι Τάσος Μπαρτζώκας και Γιάννης Μοσχόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας Δημήτρης Πίσκος και, φυσικά, ο επίτιμος πρόεδρος της Ε.Μ.Ι.Π.Η. Παύλος Πυρινός και πολλά μέλη και φίλοι της Εταιρείας.

Το βίντεο της τελετής: 

Βίντεο διαθέσιμο σε λίγο με όλη την τελετή

 Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο