Παρουσία του Πρέδρου της Δημοκρατίας τίμησε η Νάουσα την 194η Επέτειο του Ολοκαυτώματός της

Με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, η Νάουσα τίμησε την 194η επέτειο του Ολοκαυτώματος του 1822, την Κυριακή του Θωμά 2016 (8/5).

Το πρωί της Κυριακής τελέστηκε Θ. Λειτουργία και στη συνέχεια Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναούσα Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Νάουσας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος και με τη συμμετοχή των ιεραρχών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Σύρου κ. Δωροθέου, Ιλίου κ. Αθηναγόρου και Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, ενώ στη συνέχεια, σε ενοριακή αίθουσα που βρίσκεται απέναντι από το Ναό, ο Δήμαρχος Νάουσας ανακήρυξε, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επίτιμο δημότη της Ηρωικής Πόλης.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Χώρο Θυσίας, ρίψη στεφάνου από τον ΠτΔ στον ποταμό της Αράπιτσας και ο πανηγυρικός της Ημέρας, ενώ στη συνέχει ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Ναουσαίων Νεομαρτύρων, στο πάρκο Νάουσας.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε, υπό δυνατή βροχή, παρέλαση σχολείων, συλλόγων, πεζοπόρων και εποχούμενων τμημάτων του Στρατού, ενώ το μεσημέρι ο Δήμος παρέθεσε γεύμα στον Πρόεδρο και στους άλλους επισήμους προσκεκλημένους, στον Αγ. Νικόλαο.

Στις εκδηλώσεις ήταν επίσης παρόντες ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Διοικητής του Γ΄ Σ,Σ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι αντιπεριφερειάρχες Ημαθίας και Πέλλας, Κώστας Καλαϊτζίδης και Θεόδωρος Θεοδωρίδης, αντίστοιχα, οι Δήμαρχοι Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και Αλεξάξανδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης και, φυσικά, ο "οικοδεσπότης" Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης,  στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων κ.α.
 Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο