Οι αφανείς συντελεστές των εκδηλώσεων της Εύηχης Πόλης (άρθρο)

ΑΡΘΡΟ: Όταν τελειώνει μία ταινία, η οποία προβάλλεται στον κινηματογράφο ή στην τηλεόραση ακολουθεί πάντα μία ατελείωτη και πολλές φορές κουραστική προβολή των ονομάτων των συντελεστών της. Ξεκινάει από τους πρωταγωνιστές και τελειώνει με τον <<τελευταίο και άγνωστο>> συντελεστή. Γιατί γίνεται αυτό; Απλά γιατί όλοι είναι απαραίτητοι για να γυριστεί μία ταινία. 

Αυτές τις ημέρες στην πόλη μας γίνονται οι εκδηλώσεις της Εύηχης Πόλης. Φαίνεται προς το παρόν ότι οι καιρικές συνθήκες θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών, σε αντίθεση με πέρσι.

Είναι νομίζω σκόπιμο αλλά και υποχρέωση να αναφερθούμε στους εργαζόμενους της ΚΕΠΑ (πέρα από μία ξερή αναφορά στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων) οι οποίοι είναι οι άνθρωποι, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να γίνει απολύτως τίποτα. Η αναφορά αυτή εστιάζει σε αυτές τις τέσσερις ημέρες των εκδηλώσεων της Εύηχης Πόλης. Η επιτυχημένη ή όχι διεξαγωγή των εκδηλώσεων αυτών, όπως και όλων των εκδηλώσεων είναι αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Ως εκ τούτου τα εύσημα πρέπει να αποδίδονται σε όλους. Είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι η μη σωστή λειτουργία ενός και μόνο κρίκου, όσο ασήμαντου και αν θεωρείται από κάποιους, δεν θα επιτρέψει να πραγματοποιηθούν αυτές οι εκδηλώσεις, η δε πιθανή εκούσια ή ακούσια προσπάθεια μονοπώλησης της επιτυχίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται μπορεί να καταντήσει γελοία.

Ξεκινάμε με το τμήμα καθαριότητας: η Ελένη Παλαπανίδου, η Στέλλα Χρυσοπούλου και η Πόπη Χρυσοπούλου είναι αυτές που εξασφαλίζουν την καθαριότητα και όχι μόνο των χώρων, όπου φιλοξενούνται οι καλλιτέχνες. Από τα καμαρίνια τους και τις τουαλέτες σε χώρους όπου δεν υπάρχουν και οι καλύτερες συνθήκες υγιεινής (παλιά δικαστήρια), έως και σε χώρους δύσκολους όπως το Αρχοντικό Σαράφογλου. Είναι αυτές που θα έχουν έτοιμα, καθαρά και σιδερωμένα τα λευκά είδη στους χώρους υποδοχής των καλλιτεχνών και τεχνικών(καμαρίνια κλπ).

Το βαρύ πυροβολικό στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις είναι η τεχνική υπηρεσία. Είναι οι ηλεκτρολόγοι Παναγιώτης Πελαλίδης (προϊστάμενος της), Αντώνης Στεφανόπουλος, ο ηχητικός Γιώργος Ανδρεόπουλος (που διαμένει στην Θεσσαλονίκη), οι τεχνικοί σκηνής Αβραμίδης Λάζαρος, Τυφλίδης Κώστας, Νίκος Νικολόπουλος που φροντίζουν και επιλύουν κάθε τεχνικό πρόβλημα, από το που θα στηθεί η εξέδρα με τους καλλιτέχνες και πως, από το πότε θα γίνει αυτό, από την μεταφορά και το στήσιμο των καρεκλών για τις εκδηλώσεις, από την μεταφορά των υπόλοιπων υλικών καθώς και την φροντίδα για την παροχή ρεύματος, σε χώρους που δεν είναι οι μόνιμοι χώροι λειτουργίας της ΚΕΠΑ και όλα αυτά πολλές φορές σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες(με βροχή, με καύσωνα σε βραδινές ώρες ή και σε πρώτες πρωϊνές).

Τέλος κλείνουμε με την Ειρήνη Σαββίδου και την Ξένια Πέτρου, τα κορίτσια του διοικητικού-οικονομικού τμήματος που επιμελούνται τα οικονομικά-διοικητικά, με την ανάρτηση των συμβάσεων στα μητρώα που απαιτούνται, την υπογραφή των συμβολαίων με τις εταιρείες και τους καλλιτέχνες και άλλα.

Οφείλουμε όμως να εξάρουμε και την συμβολή αυτών που μένουν πίσω στην ΚΕΠΑ για να λειτουργήσει αυτή όσο θα πραγματοποιείται η Εύηχη Πόλη. Αυτοί είναι ο Δημήτρης Βέρρος στη γραμματεία, ο Δημήτρης  Στεργιόπουλος (πολυεργαλείο της ΚΕΠΑ), η Γεωργία  Παμπούκα.

Οι άνθρωποι αυτοί λοιπόν είναι οι αφανείς συντελεστές της Εύηχης Πόλης που μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, που ποτέ δεν επιδίωξαν κάνουν απλά την δουλειά τους.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Δημήτριος Κων/νου Ταρατσίδης
Μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ
Εκπρόσωπος των εργαζομένων

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο