Παρουσίαση του βιβλίου "Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες" της Ευ. Παπανίκου στη Νάουσα (8/7)

"Πύθιε Φοίβο των Δελφών θέλω να μάθω τώρα, ποια είναι η Ωραιότερη σ' ολόκληρη την χώρα;"

Το ερώτημα θα απαντηθεί την Παρασκευή 8 Ιουλίου στις 20.00, στην ηρωική πόλη της Νάουσας, στον κήπο του καφέ Robin Hood (Άγιος Νικόλαος) όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευαγγελίας Παπανίκου "Η Ωραιοτάτη και οι Εννέα Μούσες" (Εκδόσεις Πηγή). 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι βραβευμένοι συγγραφείς Γιώργος Δάμτσιος ("Μέχρι την τελευταία του ανάσα", Εκδόσεις Momentum) και Μάριος Δημητριάδης ("Σκοτεινές Μέρες", λογείον). 

Την εκδήλωση θα ντύσουν μουσικά ο Μάριος Δημητριάδης (κιθάρα, τραγούδι) και ο Παύλος Καγκελίδης (τραγούδι).  

Αποσπάσματα θα διαβάσουν η Ελένη Φειδάντση και ο Αλκιβιάδης Βαν Ντερ Σπόελ. 

Ο σκοπός του βιβλίου είναι να λειτουργήσει σαν έναυσμα και να κεντρίσει το ενδιαφέρον για την περαιτέρω μελέτη της ελληνικής μυθολογίας, της φιλοσοφικής της βάσης και των ιδεών που προκύπτουν από αυτήν. Ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η προσπάθεια, να εμπνεύσουμε ιδεώδη και ιδανικά και να βοηθήσουμε στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων είναι απαραίτητη. Ενώ ταυτοχρόνως, χρειάζεται οι μεγαλύτεροι να θυμηθούν τι πραγματικά έχει σημασία στη ζωή αξιολογώντας ο καθένας τη στάση του και τη συμπεριφορά του. 

Συντονίζει ο Γιώργος Δάμτσιος.

Facebook event: 
https://www.facebook.com/events/499474683578974/

Περίληψη
Η βασίλισσα Λήδα, η πανέμορφη γυναίκα του βασιλιά Τυνδάρεω της Σπάρτης, εξαφανίζεται μυστηριωδώς από τους καλαμιώνες του Ευρώτα ενώ βρίσκεται εκεί για προσφορές στον ποτάμιο θεό.

 Ο Τυνδάρεως πηγαίνει στο μαντείο των Δελφών. Του δίνεται ένας διφορούμενος χρησμός που τον βάζει σε πολλές σκέψεις. Όταν όμως επιστρέφει στο παλάτι του, βρίσκεται μπροστά σε ένα γεγονός που τον κάνει να ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του. Η πανέμορφη Εριφύλη, βασίλισσα του Άργους, τον περιμένει ως ικέτιδα στο βωμό της Εστίας, στην αίθουσα του θρόνου. Δίπλα της ένα μοναδικής ομορφιάς χρυσοποίκιλτο μπαούλο. Η προσωρινή διαμονή της Εριφύλης στο παλάτι μετατρέπεται σε μόνιμη όταν ο βασιλιάς την παντρεύεται.

 Η Εριφύλη, βασίλισσα πλέον, με τη βοήθεια της θεάς Ήρας καταστρώνει σχέδια για να απομακρύνει από το παλάτι τους πρίγκιπες και τις πριγκίπισσες. Τα καταχθόνια σχέδιά της στρέφονται κατά της Ελένης περισσότερο, επειδή το επίθετο «Ωραία» τη συνοδεύει.

 Η Ελένη βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι των εννέα Μουσών. Η Εριφύλη όμως μέσα από δολοπλοκίες και ψέματα, φτάνει στο σημείο να απειλεί την ίδια τη ζωή της Ελένης.

Θα βρεθεί η Λήδα; Τι περιέχει το χρυσοποίκιλτο μπαούλο; Θα πετύχει τα σχέδιά της η Εριφύλη; Τι θα απογίνει με την Ελένη;

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο