Εκδρομή και προσκύνημα των Ξηρολιβαδιωτών στο Ιμπιλί

Με αθρόα συμμετοχή και ενθουσιασμό οι Ξηρολιβαδιώτες τήρησαν για μια ακόμα φορά την παράδοση συμμετοχής στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής στις 26-7-2014 στο Ιμπιλί και στο καθιερωμένο Αντάμωμα των Σαρακατσάνων. Είναι μια εκδήλωση, στην οποία οι Ξηρολιβαδιώτες συμμετέχουν  με ευλάβεια κάθε χρόνο.

Με πρωτοβουλία του ΠΟΞ,  περίπου 30 άτομα όλων των ηλικιών  συγκεντρώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού από τα χαράματα της εορτής και ξεκίνησαν - κάτω από την επίβλεψη του διακεκριμένου πανελληνίως και διεθνώς δρομέα μεγάλων αποστάσεων Ξηρολιβαδιώτη Αντώνη Κουκουτέγου -  το καθιερωμένο οδοιπορικό - προσκύνημα μέσα από το πανέμορφο δάσος της οξυάς, προς τον οικισμό των Σαρακατσάνων στο Ιμπιλί.

Οι προσκυνητές - εκδρομείς, αφού απόλαυσαν την υπέροχη εκδρομή, κατέφθασαν στον Σαρακατσάνικο οικισμό, προσκύνησαν στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, γεύτηκαν το κρυστάλλινο νερό της σουπουτίκας (βρύσης), που βρίσκεται μετά τον μικρό οικισμό σε ένα φανταστικό τοπίο και μετά το κολατσιό τους, επέστρεψαν πάλι στο πανέμορφο Ξηρολίβαδο, αποκτώντας έτσι μια ακόμα  εμπειρία, μέσα στις τόσες άλλες, που προσφέρει ο μαγευτικός ορεινός τόπος του Βερμίου.

Από τον ΠΟΞ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο