"Η παρέλαση των φρούτων": Μια ιδιαίτερη βιβλιοπαρουσίαση έγινε στη Βέροια (βίντεο)

Στην ασφυκτικά γεμάτη και όμορφα πολύβουη αίθουσα, από τα παιδιά που μαζί με τους γονείς τους ήταν εκεί, παρουσιάστηκε το παραμύθι της Σοφίας Τσιάμη "Η παρέλαση των φρούτων".

Η όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (25/9) στην αίθουσα του πολυχώρου "Εληά", στη Βέροια, σε συνδιοργάνωση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ημαθίας, των εκδόσεων  Ελληνοεκδοτική και του Βιβλιοπωλείου "Ηλιοτρόπιο"

Καλεσμένος ήταν ο chef Ανδρέας Λαγός, για τον οποίο μίλησε η Κική Εμμανουηλίδου, συγγραφέας, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Κατερίνα Γρηγοριάδου, φιλόλογος, υπεύθυνη προγραμματισμού και επικοινωνίας τού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Δείτε βίντεο του Verianet.gr από την εκδήλωση:

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Αθανάσιος Τόπης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος ο οποίος αναφέρθηκε στο τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς στην υγιεινή σωματική ανάπτυξη, η Ειρήνη Αναγνώστου - Κελεπούρη, σχολική ψυχολόγος, ο Γεώργιος Χαλκιάς, σχολικός σύμβουλος δημοτικής εκπαίδευσης, η Κική Εμμανουηλίδου, Συγγραφέας, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, ο Ανδρέας Λαγός,  ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι οι γονείς πρέπει να μαγειρεύουν μαζί με τα παιδιά τους, καθώς, "αυτή η διαδικασία αφήνει στην μνήμη μυρωδιές, αγάπη και χαρά".

Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε με τη συγγραφέα, Σοφία Τσιάμη η οποία μίλησε για την αφορμή που είχε να γράψει το παραμύθι, τη γνωριμία της με τον Ανδρέα Λαγό και την "περιπέτεια' του βιβλίου.

Η εκδήλωση της παρουσίασης ολοκληρώθηκε με θεατρικό δρώμενο, με τους Κωνσταντίνα Κετίκογλου, Αλέξανδρο Ντόστι, Γιώργο Τσαχουρίδης, από Εργαστήρι Θεατρικής Υποδομής «Ορίζοντες» της ομάδας Λυκείου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας.

Ο πλούσιος μπουφές με την ευγενική χορηγία του φούρνου Κόγια από τους: Chef Γιάννη Κελεσίδη, Pastry Chef Χριστίνα Μάλλιου και τους Αρτοζαχαροπλάστες Ρένα Διαμαντίδου, Λευτέρη Κουπάτσκα και Παπαγιαννόπουλο Γιάννη.

Το βιβλίο

Kάποτε, στο παρελθόν ή και στο μέλλον,
κάπου κοντά ή απίστευτα μακριά...
έγινε κάτι τρομερό!
Δυο πριγκιπόπουλα έτσι ξαφνικά αποφάσισαν
να μην ξαναδοκιμάσουν φρούτα!!!
Θα κατορθώσουν ο βασιλιάς και η βασίλισσα
να πείσουν τον πρίγκιπα Μηλαστέριο και την πριγκίπισσα Ροδοφεγγαρένια να αλλάξουν γνώμη;
Θα αποκαλυφθεί ποιος κρύβεται πίσω
από αυτή τη ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ;
Ένα μοσχομυριστό φρουτοπαραμύθι
για την αξία των φρούτων στη διατροφή μας,
που όχι μόνο διαβάζεται,
αλλά χάρη στις συνταγές του Ανδρέα Λαγού τρώγεται κιόλας…

Πηγή: Verianet.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο