ex-Αιρετικά: Καφέ, σεξ και αρχαία... Η έλλειψη φαντασίας στην εξουσία και η κακή μας μοίρα

Μπορεί ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων του να δημιούργησε ειδική αντιδημαρχία Τουρισμού, ωστόσο φαίνεται πως στη Βέροια επιμένουμε... παραδοσιακά, αν κρίνει κανείς από την επικαιρότητα και την... εμπειρία. 

Πόσες φορές τέθηκε, από συμπολίτευση και αντιπολίτευση, από το Δημοτικό Συμβούλιο ή άλλα υποδεέστερα όργανα, κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο με προοπτικές ανάπτυξης; Μια πρόταση ρε παιδί μου, που να λέει "να κάνουμε αυτή την στροφή, να αναπτύξουμε αυτόν το τομέα, κοστολογημένα και με - έστω περιληπτική - πρόταση για την υλοποίησή του. Ρεαλιστικά φυσικά, όχι να... φέρουμε θάλασσα στην Εληά!

Αντιθέτως, έχουμε αναγάγει (για να δείτε πόσο χαμηλά κινούμαστε) σε μεγάλο πολιτικό θέμα τα μέτρα απόστασης των... κόκκινων σπιτιών στα Γιοτζαλίκια και μάλιστα κάποιοι ανακάλυψαν εσχάτως την συστέγαση γυμνασίων και λυκείων (καλώς ήρθατε στην γη!). Α! Επίσης, όσοι δεν το ξέρατε να το μάθετε: Στη Βέροια σκοτώνουμε παιδιά και γυναίκες, είτε νεαρές, είτε εύπορες. Σύνηθες φαινόμενο σας λέω και αυτό, εξαιτίας της συστέγασης λυκείων και γυμνασίων (ίσως να φταίνε και τα... σπίτια, δεν το διευκρινίσαμε ακόμα), σύμφωμα πάντα με τα λεγόμενα πεφωτισμένου πολιτικού ανδρός, που - παρότι ή επειδή επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε εν μέσω εκδιδόμενων γυναικών και ανδρών - έχει ιδιαίτερη... ευαισθησία, όπως φαίνεται.

Πάμε πάλι στα σοβαρά, μετά την αστεία παρένθεση. Πέρα, λοιπόν, από τους οίκους ανοχής και παρά την κρίση, τα καφέ αποτελούν ακόμη και σήμερα την βασικότερη... επενδυτική δραστηριότητα. Η δε άλλοτε ακμάζουσα αγορά της Βέροιας, το εμπορικό κέντρο, έχει γίνει το κέντρο των καφέ. Αλλά ακόμα και έτσι, κανείς δεν σκέφτηκε να προωθήσει έστω και αυτή την... τάση μας. Δεν θα μπορούσε να καθιερωθεί, κάτι σαν... brand name, η Βέροια ως η πόλη με τα καλύτερα και πολυποίκιλα καφέ; Τι διάολο, τα τσιπουράδικα του Βόλου ποιο... έξυπνα ήταν; 

Καφέ, σεξ και αρχαία. Άντε, και ρεβανί Βεροίας! Δεν θα "τραβούσε" λέτε κόσμο; Άντε, ας σκεφτούμε εναλλακτιά, αφού με την πάγια και την "σοβαρή" πρακτική δεν τα πάμε και πολύ καλά. Γιατί, ως γνωστόν, δεν χρειάζεται πάντα λεφτά για να κάνεις κάτι έξυπνο και θετικό, αλλά πάντα χρειάζεται όραμα, έμπνευση και φαντασία για αυτό. Τρια πράγματα που δεν είχε ποτέ η Βέροια.

Και επειδή μιλάμε για... φαντασία στην εξουσία, εξαιρετικά αφιερωμένο το τραγούδι του αξέχαστου Παύλου Σιδηρόπουλου, σε στίχους του Πάνου Ηλιόπουλου και μουσική του Στέλιου Βαμβακάρη:

Οι μπαγλαμάδες να παίζουν Ντύλαν
κι ο Πίτερ Γκάμπριελ διπλοπενιές
ο Τομ Γουέιτς με τα κλαρίνα
και τα νταούλια να παίζουν Γιες
να παίζουν Γιες

Βάλ’ το παράθυρο στην πρίζα
κάλεσε το καλοριφέρ
δώσ’ τη μπουγάδα στην εφορία
γράψ’ ένα σύνθημα στο ασανσέρ
στο ασανσέρ

Άνοιξε γκάζι με το μυαλό σου
βάλε ταχύτητα με την καρδιά
η φαντασία στην εξουσία
δώσε τα ρέστα σου για μια βραδιά
για μια βραδιά

Απολαύστε και... ενεργοποιηθείτε:



ex-αιρετικά
Η στήλη του InVeria.gr που σπάσει τα... δόγματα
Με την υπογραφή του Νίκου Βουδούρη


(Εξώδικα, αγωγές, μηνύσεις, εκβιασμούς, εκφοβισμούς, απειλές ή, απλά, πολιτισμένες απαντήσεις, στο e-mail: inveriagr@gmail.com, με την αναγραφή στο θέμα "Για τη στήλη ex-Αιρετικά")


Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο