Οίκοι ανοχής στα Γιοτζαλίκια Βέροιας: Μια αιρετή "βάζει τα γυαλιά" στην υποκρισία και στον πουριτανισμό

Πριν λίγο καιρό, στην στήλη "ex-Αιρετικά" (δείτε την συγκεκριμένη ανάρτηση) εκφράστηκε η άποψη ότι δεν πρέπει να θεωρούνται οι οίκοι ανοχής πέριξ του νέου σχολείου στα Γιοτζαλίκια της Βέροιας ως... μείζον θέμα και ότι οι απόψεις που "καίγονται" για την άρον - άρον απομάκρυνσή τους είναι υπερβολική ή/και υποκριτική...

Με ικανοποίηση, είδαμε ότι ανάλογη άποψη εξέφρασε και ένα αιρετό μέλος οργάνου του Δήμου Βέροιας και συγκεκριμένα του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, γυναίκας και μητέρας, της Συρμούλας Τζήμα - Τόπη...

Δείτε τι είπε για το θέμα η τοπική σύμβουλος της Βέροιας:

"Ζητήθηκε από τη Δημοτική Κοινότητα να γνωμοδοτήσει για την αύξηση του ορίου του κανονισμού από 200 μέτρα στα 300. 

Προσωπική μου άποψη που την έθεσα και σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου είναι ότι είναι εντελώς υποκριτικό να πιστεύουμε ότι εάν το όριο αλλάξει από 200 σε 300 μέτρα θα αλλάξει κάτι το ουσιαστικό. Στην κοινωνία της πληροφορίας στην οποία ζούμε είναι βέβαιο ότι τα παιδιά και οι έφηβοι μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε άσεμνο οπτικοακουστικό υλικό ή πληροφόρηση πορνογραφικού τύπου εν γένει.

Τι θα λέγαμε αν αυξάνοντας το όριο από 200 σε 300 μέτρα , άνοιγε ένα τέτοιο σπίτι σε ένα οικόπεδο λίγο πιο πέρα  και όντας καθόλα νόμιμο έχοντας όλα τα « διακριτικά του γνωρίσματα» ήταν και πάλι ορατό από το δρόμο που διέρχονται καθημερινά οι μαθητές ;

Ας μην λοιπόν εθελοτυφλούμε, εδώ τίθεται και ένα νομικό ζήτημα. Η νομοθεσία προβλέπει άδειες για τρία χρόνια και απόσταση 200 μέτρων από σχολεία. Εμείς πάμε τώρα να αλλάξουμε τον κανονισμό για να ικανοποιήσουμε τις εντυπώσεις. Ο δήμος Βέροιας ανανέωσε τις άδειες αυτών των σπιτιών για δύο έτη και έθεσε τον όρο ότι με την έναρξη της λειτουργίας του σχολείου θα έπρεπε να επανεξεταστεί ο φάκελος τους. Αν εμείς σήμερα αλλάξουμε τον κανονισμό κατά την ανανέωση της αδείας τους θα κηρυχτούν σαφώς εκτός προϋποθέσεων.  

Άρα ενώ σήμερα αποφασίζουμε για την αύξηση του ορίου στην ουσία κρίνουμε και την τύχη των ήδη υφιστάμενων επιχειρήσεων των οποίων οι άδειες δόθηκαν από τον Δήμο υπό την αίρεση της επανεξέτασης και ενώ το υπάρχον εθνικό νομοθετικό πλαίσιο δεν έχει αλλάξει προς το δυσμενέστερο.

Συνεπώς:
α) Δίνω λευκή ψήφο στην εισήγηση του κ. Ασλάνογλου (σ.σ.: του αντιδημάρχου Οικονομικών Στέλιου Ασλάνογλου) για αύξηση του ορίου από τα 200 στα 300 μέτρα, όχι γιατί δεν έχω πλήρη γνώση του θέματος αλλά γιατί έχει τεθεί σε λανθασμένη κατά την άποψη μου βάση.

β) Προτείνω να αλλάξει ο κανονισμός μόνο σε περίπτωση που τροποποιηθεί το υπάρχον εθνικό νομοθετικό πλαίσιο και όχι αυθαιρέτως οποτεδήποτε, όπως επιδιώκεται προς ικανοποίηση των εντυπώσεων. Η όποια αλλαγή γίνει στο μέλλον να αφορά μονό τις νέες άδειες. Όσον αφορά την ανανέωση των υφιστάμενων αδειών να υπάρξει η πρόνοια η ανανέωση τους να συσχετιστεί με συγκεκριμένους όρους λειτουργίας κρίνεται επαρκές για παράδειγμα να μην λειτουργούν ενόσω λειτουργίας του σχολείου, να μην υπάρχει εμφανής είσοδος και διακριτικά".

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο