Παράλληλες εκδηλώσεις και Δήμος Βέροιας vs Δήμου Βέροιας - Τι... καμώματα είναι τούτα;

Για τους άταφους νεκρούς του 1940 η μία εκδήλωση στη Βέροια, για την εθνική αντίσταση (1941-1944) η άλλη εκδήλωση στη Ν. Νικομήδεια και, επιπλέον, θεατρική παράσταση για την... αγάπη στην "Στέγη"... Όλες την ίδια ώρα και μέρα, το πρωί της Κυριακής (23/10).

Αν εξαιρέσουμε το θεατρικό, που ήταν σε άλλο πλαίσιο, ο Δήμος Βέροιας ήταν συνδιοργανωτής σε δύο εκδηλώσεις, για άταφους νεκρούς - βιβλιοπαρουσίαση Γ. Σούρλα και εγκαίνια "μουσείου" εθνικής αντίστασης, οι οποίες έγιναν την ίδια ώρα και μάλιστα με... παρεμφερές περιεχόμενο!

Σαν λέμε ότι υπήρχε... ανταγωνισμός μεταξύ των διοργανωτών, δηλαδή του Δήμου Βέροιας και του Δήμου Βέροιας, με την παράλληλη ύπαρξη της παράστασης, πάλι από τον Δήμο Βέροιας (του ΔΗΠΕΘΕ του). 

Θα θέλαμε να ξέρουμε, όταν ο Δήμος μπαίνεις κάπου συνδιοργανωτής, δεν κοιτάει το που, το πότε και το πως; Μόνο να είναι συνδιοργανωτής και ας είναι κόντρα... στον εαυτό του;

Ένα φάουλ που λογικά χρεώνεται στις "δημόσιες σχέσεις" του Δήμου.

Όμως, για να μην γκρινιάζουμε μόνο, θα καταθέσουμε αφιλοκερδώς μια ιδέα που, όχι μόνο θα αποτρέψει τον Δήμο από το να δείχνει τέτοια εικόνα αποσυντονισμού, αλλά πραγματικά θα βοηθήσει στον συντονισμό και την καλύτερη κατανομή εκδηλώσεων και δράσεων:

Μιλάμε για το "Δημοτικό καλεντάρι" (έτσι, για το... ποιητικό της υπόθεσης) ή αλλιώς "Δημοτικό Ημερολόγιο". Σε αυτό το "καλεντάρι", θα πρέπει υποχρεωτικά να εγγράφονται όλες οι εκδηλώσεις στις οποίες προτείνεται να συμμετέχει ο Δήμος, είτε ως κύριος διοργανωτής ή ως συνδιοργανωτής ή ως υποστηρικτής, ενώ - παράλληλα - θα σημειώνονται και όλες οι εκδηλώσεις των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου (ΚΕΠΑ, ΔΗΠΕΘΕ, ΚΑΠΑ), καθώς και άλλες σημαντικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι επίσημοι φορείς.

Χωρίς την επίσημη έγκριση του Δημάρχου ή του εντεταλμένου από αυτόν, σε καμία εκδήλωση δεν θα μπαίνει μπαίνει συνδιοργανωτής ο Δήμος και, φυσικά, χωρίς την εγγραφή στο "καλεντάρι" δεν θα υπάρχει δυνατότητα να οριστεί καμία εκδήλωση. 

Κατά συνέπεια, με την καταγραφή όλων των εκδηλώσεων θα υπάρχει και έλεγχος και οργάνωση, αλλά κυρίως δεν θα έχουν αλληλοκάλυψη εκδηλώσεων, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο. 

Ψάχνοντας για αυτή μας την ιδέα (που εδώ που τα λέμε δεν είναι κάτι "ιδιοφυές", αλλά έστω και έτσι, ούτε αυτό δεν υλοποιείται), διαπιστώσαμε πως έχει εφαρμοστεί και αλλού και μάλιστα υπάρχει και ηλεκτρονικά αυτό το ημερολόγιο, που δείχνει όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται σε δημοτικούς χώρους και θα μπορούσαν να προστεθούν και οι εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχει ο Δήμος. 

Απλά πράγματα, που μπορεί να μην έγιναν μέχρι σήμερα, αλλά είμαστε σίγουροι πως ο Δήμαρχος θα φροντίσει να κάνει ένα... reset στους συνεργάτες και υφισταμένους του (βλέπε υπάλληλοι δημοτικών επιχειρήσεων) και θα εφαρμοστούν οι παραπάνω απλές, πλην όμως χρήσιμες, πρακτικές. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο