Συνεχίζονται οι δράσεις της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για πρόσφυγες

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 έγινε η δεύτερη συνάντηση Δημιουργικής Γραφής στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσεων για τους έφηβους πρόσφυγες, που υλοποιεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε συνεργασία με την ομάδα δημιουργικής γραφής του ΕΠΑΛ Βέροιας. 

Εκτός από τα κορίτσια τα οποία συμμετείχαν στο πρόγραμμα, μετακινήθηκαν από τον καταυλισμό στη Βιβλιοθήκη και οικογένειες προσφύγων με μικρότερα παιδιά. Οι ενήλικες χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να ενημερωθούν για πρόσφατα γεγονότα και τα παιδιά παρακολούθησαν ταινίες με κινούμενα σχέδια και ξεφύλλισαν ελληνικά βιβλία. 

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης για την υποστήριξη και συμπαράσταση στο έργο μας. 

Υπενθυμίζουμε τις δράσεις της ερχόμενης εβδομάδας: τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου το πρωί η κινητή μονάδα της Βιβλιοθήκης θα επισκεφτεί τον καταυλισμό (ευχαριστούμε το Δήμο Βέροιας για τη συνεργασία) και το απόγευμα της ίδιας μέρας θα γίνει η τρίτη συνάντηση Δημιουργικής Γραφής. 

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου η κοινή ομάδα εφήβων Ελλήνων και προσφύγων θα επισκεφτεί το Γυμνάσιο Ριζωμάτων και την Τετάρτη το πρωί δύο οικογένειες (ελληνική και συριακή) θα μαγειρέψουν φαγητά του τόπου τους στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

Η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Ημαθίας
Αναστασία Καρακώστα

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο