Το ΓΕΛ Πλατέος στο "Βλαχογιάννειο"

Την Πέμπτη 27-10-2016 το Γενικό Λύκειο Πλατέος Αλεξάνδρειας Ν.Ημαθίας επισκέφθηκε το Βλαχογιάννειο μουσείο στα πλαίσια των προγραμματισμένων τους εκπαιδευτικών του εκδρομών όπου και ξεναγήθηκε στους δύο ορόφους των εκθεμάτων από τον υπεύθυνο και κάτοχο της συλλογής Κανέλλο Ντόντο. 

Οι  μαθητές συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους με επικεφαλής την λυκειάρχη κ.Κυριακίδου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από τα εκθέματα του μουσείου την νεότερη Ελληνική ιστορία της πατρίδας μας και του τόπου μας.  Βέβαια λόγω του μεγάλου αριθμού των επισκεπτών η ξενάγηση διήρκησε άνω των 2 ωρών, και προς μεγάλη έκπληξη όλων ήταν η εντυπωσιακή συμμετοχή των μαθητών στην ξενάγηση με τις ερωτήσεις τους και τις γνώσεις τους. 

Ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας η εξιστόρηση γεγονότων από μαθητές με ιστορίες συγγενών τους από τον πόλεμο του 1940, με αφορμή την επαφή αυτών των μαθητών με εκθέματα της περιόδου εκείνης. 

Το τέλος της ξενάγησης έληξε όπως πάντα με τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες και την αποτύπωση των άριστων εντυπώσεως γονέων και εκπαιδευτικών στο βιβλίο επισκεπτών.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο