Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας απαντά στο InVeria.gr: Στα δικαστήρια για ακάλυπτη επιταγή από το "Δάσος των Χριστουγέννων"

Απάντηση στα ερωτήματα που έθεσε το InVeria.gr σχετικά με το "Δάσος των Χριστουγέννων" (δείτε το θέμα εδώ) στη Βέροια δίνει ο Γιώργος Σοφιανίδης, πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, με την οποία γνωστοποιεί (για πρώτη φορά δημοσίως) ότι υπήρξε πρόβλημα με την πληρωμή του συμφωνηθέντος τιμήματος για την εκμετάλλευση του χώρου πλησίον του φράγματος Αλιάκμονα.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ σημειώνει πως δεν ήταν ο λόγος της οφειλής προς τον Δήμο που οδήγησε στην μη νέα διοργάνωση του εν λόγω πάρκου, αλλά η αίτηση εκ μέρους του επιχειρηματία. Βεβαίως, δεν γνωρίζουμε ποια θα ήταν η απάντηση αν ζητούσε και πάλι να λειτουργήσει το "Δάσος", με την εκρεμμότητα να είναι σε ισχύ. 

Αναλυτικά, στην απάντηση του ο κ. Σοφιανίδης αναφέρει:

Σε ανάρτησή σας αναφερθήκατε στο «δάσος των Χριστουγέννων» και συγκεκριμένα αν πληρώθηκε τα Χριστούγεννα του 2014 η Κ.Ε.Π.Α. και για το γεγονός ότι δεν φιλοξενείται πλέον η διοργάνωση στην  πόλη μας. 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία που ενοικίασε το χώρο δεν κατέβαλλε ως όφειλε όλο το ποσό άμεσα, αλλά ένα μέρος αυτού και το υπόλοιπο σε επιταγή. Πράγματι, ως εταιρεία δεν είχε τα αναμενόμενα έσοδα, λόγω βροχοπτώσεων και λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Ναι, η επιχείρησή μας δέχθηκε την επιταγή, η οποία όμως όταν έληξε (τον Άυγουστο  του 2015) σφραγίστηκε και –ως οφείλαμε- κινηθήκαμε δικαστικά για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας. Υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση σε βάρος της εν λόγω εταιρείας και έχει εκδοθεί διαταγή πληρωμής και περιμένουμε ή η εταιρεία να προχωρήσει σε εξόφληση του ποσού ή θα προχωρήσουμε στο επόμενο νομικό βήμα. 

Όσο για το ότι δεν δόθηκε ο ίδιος χώρος ξανά, αυτό έγινε  γιατί δε  μας ζητήθηκε . Τέλος να είστε σίγουροι ότι ο Πρόεδρος, το Δ.Σ και τα στελέχη της Κ.Ε.Π.Α. μπορεί να δείχνουν ανθρώπινο πρόσωπο προς τους συνεργάτες – εταιρείες στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι, αλλά ποτέ σε βάρος των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του Δήμου μας. 

Με εκτίμηση 
Γιώργος Σοφιανίδης 
Πρόεδρος Δ.Σ Κ.Ε.Π.Α.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο