Ολοκληρώθηκε η συλλογή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων στο Δ. Βέροιας

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 01/11/2016 η δεύτερη συλλογή κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων για το έτος 2016, διάρκειας δύο ημερών. 

Συγκεντρώθηκαν 1.120 κιλά κενών συσκευασιών, αριθμός μικρός μεν σε σχέση με τις ποσότητες φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται στα όρια του Δήμου μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τα σημεία πώλησης γεωργικών φαρμάκων, παρόλαυτα αυξημένος σε σχέση με τις προηγούμενες δύο συλλογές. 

Δειλά αλλά σταθερά αυξάνεται ο αριθμός των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα καθώς γίνεται συνείδηση πως ένα επικίνδυνο υλικό όπως οι συσκευασίες των φυτοφαρμάκων δεν μπορεί να πετιέται ανεξέλεγκτα επιβαρύνοντας τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Η διαδικασία του τριπλού ξεπλύματος, αν πραγματοποιηθεί σωστά, παρέχει τη δυνατότητα οι κενές συσκευασίες φυτοπροστατευτικών να ακολουθήσουν το ρεύμα της ανακύκλωσης, προσφέροντας παράλληλα οικονομικό όφελος στο χρήστη δίνοντας του την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί όλη την ποσότητα του φυτοφαρμάκου που υπάρχει στη συσκευασία. 

Οδηγίες για την εφαρμογή του προγράμματος καθώς και τον ειδικό σάκο συλλογής των κενών συσκευασιών μπορεί να λάβει ο κάθε ενδιαφερόμενος από τα καταστήματα πώλησης γεωργικών φαρμάκων, από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, από το Σύλλογο Γεωπόνων Νομού Ημαθίας, από την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας/ Διεύθυνση Κτηνιατρικής και Αγροτικής Ανάπτυξης και από το Δήμο Βέροιας / Διεύθυνση Περιβάλλοντος – Καθαριότητας – Πολ. Προστασίας (τηλ. 2331350615). 

Η επόμενη συλλογή για όλους όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συλλογική προσπάθεια και να δώσουν το «καλό παράδειγμα» θα πραγματοποιηθεί στα τέλη της άνοιξης. 

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώθηκε πως «Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο….», ας συνεχίσουμε. 

Ο Αντιδήμαρχος
Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος & Πολ. Προστασίας
Παπαδόπουλος Βασίλειος

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο