Ισοπαλία και... αδιαφορία στο ΒΕΡΟΙΑ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Μετά από ένα τραγικό ματς, Βέροια και Παναιτωλικός έμειναν στο 1-1 για τη 13η αγωνιστική. Δέκα μόλις λεπτά έπαιξαν ποδόσφαιρο οι Αγρινιώτες, με τη «Βασίλισσα» να έχει αντίστοιχα κατοχή μπάλας που άγγιξε το 80% και... 0 ευκαιρίες στο ίδιο διάστημα.

To ματς ξεκίνησε με τον Παναιτωλικό να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο για ένα δεκάλεπτο, με τη Βέροια στο ίδιο διάστημα να έχει μείνει μάλλον στα... αποδυτήρια. Στο πρώτο κιόλας λεπτό, μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων, ο Μύγας κάνει τη σέντρα, ο Τομανέ πιάνει την κεφαλιά από κοντά και ο Λόπεθ σώζει την ομάδα του από το 1-0 στο 30ο δευτερόλεπτο.

Δύο μόλις λεπτά μετά όμως, στο 3', ότι δεν έκανε ο Τομανέ το έκανε ο Μάκος με ένα τρομερό αριστερό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έπειτα από λάθος διώξιμο, χωρίς ο Λόπεθ να μπορεί να κάνει κάτι παρά το γεγονός ότι ακούμπησε ελάχιστα τη μπάλα πριν αυτή... καρφωθεί στα δίχτυα του για το 0-1. Η ομάδα του Ματζουράκη είχε στα επόμενα λεπτά και άλλες ευκαιρίες για να «καθαρίσει» το ματς και όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, όποτε μια ομάδα δεν το κάνει, το πληρώνει.

Στο 6' οι Αγρινιώτες χάνουν κλασική ευκαιρία όταν ο Μάρκος Πάουλο μέσα από την περιοχή σουτάρει λίγο άουτ με τον Λόπεθ απλά να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας, για να συμπληρωθεί έτσι ένα «τρίο» φάσεων για τους φιλοξενούμενους πριν «βγει» το δεκάλεπτο. Στο ίδιο διάστημα, η Βέροια δεν είχε περάσει καν τη σέντρα, με τους παίκτες του Γράφα να κάνουν και πολλά ατομικά λάθη...

Η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους ήρθε αντίστοιχα στο 12' όταν μετά από σέντρα του Βίτι ο Μπαλάφας έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά. Μετά το πρώτο τραγικό δεκάλεπτό της, η Βέροια πήρε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να την κυκλοφορήσει, χωρίς όμως να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις στα καρέ του Κυριακίδη.

Αντίθετα, ο Παναιτωλικός έχασε ακόμη μια κλασική ευκαιρία στο 21', επίσης μετά από λάθος της άμυνας της Βέροιας. Μετά από μια μπαλιά στην πλάτη του, ο Ασίγκμπα είχε τη δυνατότητα να γυρίσει απλά τη μπάλα στον Λόπεθ για να καθαρίσει τη φάση, όμως επέλεξε να δοκιμάσει μια... ποικιλία. Ο Τομανέ μοιραία την έκλεψε, μπήκε στην περιοχή και σούταρε δυνατά, όμως ο Λόπεθ απέκρουσε κρατώντας αυτό το 0-1.

Μετά τη φάση αυτή, ο Παναιτωλικός οπισθοχώρησε ακόμη περισσότερο -μάλλον ανεξήγητα- και η ομάδα του Γράφα βρήκε την ευκαιρία να κυκλοφορήσει με ακόμη μεγαλύτερη άνεση τη μπάλα. Πέρασαν δέκα ακόμη λεπτά χωρίς οι γηπεδούχοι να βρίσκουν κάποια καλή ευκαιρία, ωστόσο στην πρώτη φάση που δημιούργησαν ευτύχησαν να ισοφαρίσουν! Ήταν η φάση του 30ου λεπτού όταν η Βέροια «γύρισε» τη μπάλα, ο Μαλόν έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα από δεξιά και ο Σαρπόνγκ που βρέθηκε στο πίσω δοκάρι, νίκησε τον Κυριακίδη με δυνατή κεφαλιά. Τίποτα το αξιοσημείωτο δεν υπήρξε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου 45λεπτου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με αυτό το 1-1.

Λίγα πράγματα άλλαξαν ως προς τη συνολική εικόνα του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, το οποίο κύλησε σε ένα μονότονο, αργό τέμπο από το οποίο... ρουφούσε σαν μαύρη τρύπα οποιαδήποτε υποψία καλής επιθετικής ενέργειας μπροστά από τις δύο εστίες.

Η Βέροια διατηρούσε την κατοχή της μπάλας με άνεση -χωρίς ο Παναιτωλικός άλλωστε να προσπαθεί για το αντίθετο- αλλά χωρίς η ομάδα του Γράφα να καταφέρνει να δημιουργήσει το παραμικρό γύρω από τα καρέ του Κυριακίδη. Πολλά ατομικά λάθη και από τις δύο ομάδες, λίγες κινήσεις στον χώρο και ακόμη λιγότερη διάθεση.

Ο Παναιτωλικός είχε ένα καλό πεντάλεπτο από το 65' ως το 70', με τα σουτ των Μύγα και Ουάρντα υπό καλές προϋποθέσεις να μην φέρνουν αποτέλεσμα. Στο ίδιο διάστημα, οι γηπεδούχοι έφτασαν να έχουν κατοχή μπάλας μέχρι και στο 80% αλλά να βρίσκουν την μοναδική ευκαιρία τους στο δεύτερο ημίχρονο τρία μόλις λεπτά πριν το τέλος. Ήταν η φάση του 87' όταν ο Σαρπόνγκ υποδέχθηκε γέμισμα μέσα στην περιοχή και δοκίμασε το δυνατό σουτ από διαγώνια θέση, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κυριακίδη. Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε με το 1-1 να είναι μάλλον δίκαιο και σίγουρα απολύτως δικαιολογημένο.

Το ταμείο του αγώνα
Όπως ήδη προαναφέρθηκε, αυτό το 1-1 είναι πέρα από δίκαιο αποτέλεσμα ταυτόχρονα και δικαιολογημένο. Ο μεν Παναιτωλικός έπαιξε ποδόσφαιρο για ένα μόλις δεκάλεπτο όταν εκμεταλλεύθηκε και τη μία από τις τρεις ευκαιρίες του στο διάστημα αυτό, ενώ αντίθετα η δε Βέροια είχε τη μπάλα στα πόδια της για σχεδόν 80... σερί λεπτά, χωρίς να μπορεί να αλλάξει πάνω από 4-5 μπαλιές χωρίς να κάνει λάθος. Έστω κι έτσι, ευτύχησε να πετύχει ένα γκολ στη μία από τις δύο ευκαιρίες της στο ματς και να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αυτοί που έκριναν το ματς
Λίγα πράγματα συνολικά και από τους 22 ποδοσφαιριστές, με τους δύο σκόρερ να είναι μάλλον και οι καλύτεροι για τις ομάδες τους.

Ο χειρότερος του αγώνα
Κακοί ήταν συνολικά όσοι είχαν δημιουργικό ρόλο σε αυτό το παιχνίδι και για τις δύο ομάδες.

Ο έλεγχος των διαιτητών
Δύο δύσκολες φάσεις για τον διαιτητή, αρχικά στη φάση του 1-1 για τη Βέροια όταν ο Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκε έντονα για επιθετικό φάουλ του σκόρερ πάνω στον Κλέσιο. Δεύτερη ήταν αυτή του 37' κατά την οποία έδειξε από μία κίτρινη σε Βίτι και Χαντάκια για κοκορομαχία, με τον Παναιτωλικό να διαμαρτύρεται για χτύπημα εκτός φάσης του Αργεντινού.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Βέροια (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Καλί, Άρτσε (89' Μεληκιώτης), Λινάρδος, Σισίνιο (72' Τόνι Κάλβο), Βίτι, Σαρπόνγκ.
Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Μύγας, Κούσας, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Καμαβουάκα, Μάκος, Μάρκος Πάουλο (76' Φερέιρα), Ουάρντα (76' Ρότσα), Κλέσιο, Τομανέ (90' Μαρκόφσκι).

Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Ηλίας Νατσιούλας (Λάρισας)
Τέταρτος: Παναγιώτης Συμεωνίδης (Πιερίας)

Πηγή: sdna.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο