Κατερίνη: Άνοιξε τις πύλες του το μεγαλύτερο Θεματικό Πάρκο της χώρας

Με πρωτοφανή κοσμοσυρροή και μια άρτια οργανωμένη χαρούμενη γιορτή, πλημμυρισμένη με χρώμα, γεύση, άρωμα, ήχους και διάθεση Χριστουγέννων, το Πάρκο των Χρωμάτων του Δήμου Κατερίνης, σήκωσε αυλαία το βράδυ της Παρασκευής. Χιλιάδες δημότες, αλλά και επισκέπτες με τα παιδιά τους, νέες και νέοι, άτομα όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Κατερίνης και αποτέλεσαν μέρος του Χριστουγεννιάτικου εορταστικού σκηνικού του πάρκου, που μετά την πρόσφατη ουσιαστική αναβάθμισή του, φόρεσε τα γιορτινά του και μας προσκαλεί να ζήσουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Όπως σημείωσε κατά τα εγκαίνια  της λειτουργίας του Πάρκου των Χρωμάτων, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Σήμερα στην Κατερίνη γιορτάζουμε. Βάζουμε χρώμα στη ζωή μας. Σας ευχαριστώ θερμά, από τα βάθη της καρδιάς μου, που είστε εδώ, όλες και όλοι και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, προκειμένου σε αυτές τις δύσκολες περιόδους, να μπορέσουμε να  γιορτάσουμε με αξιοπρέπεια. Και αυτό το πετυχαίνουμε, με τις ευχές της Εκκλησίας, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου, με την συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Πιερίας και του προέδρου του Ηλία Χατζηχριστοδούλου, με την εξαιρετική συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, αλλά και με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου, με το σύνολο των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι στηρίζουν αυτή την αναπτυξιακή προσπάθεια».

Ευχαριστίες

Επιπλέον, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά: «την Ελληνική Αστυνομία για την συμπαράστασή της, την Πυροσβεστική υπηρεσία, τους Σαμαρείτες, τη Διασωστική Ομάδα, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τον Ταξίαρχο, τον υποδιοικητή της Ταξιαρχίας και όλους τους στρατευμένους, που βοήθησαν στο θέμα των σκηνών. Περισσότερο από όλους, την οργανωτική επιτροπή, που δούλεψε σκληρά όλο αυτό το διάστημα, την Τζούλη Γιαμούζη, τη Ροδή Ελευθεριάδου, τη Χάιδω Παπαχατζή, την Ελένη Ηλιάδου (εκ μέρους του Επιμελητηρίου). Όλους τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες του Δήμου, τους δεκάδες εθελοντές που συμμετέχουν και σας καλώ ακόμη και τώρα όσοι θέλετε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια της τοπικής μας κοινωνίας, είμαστε εδώ να συνεργαστούμε, για ένα αναπτυξιακό γεγονός για την πόλη, με τεράστια παιδαγωγική αξία, για τα παιδιά μας. Επίσης ευχαριστώ τους προσκόπους, οι οποίοι υλοποίησαν μία πολύ δυναμική δουλειά».

Διαδραστικά παιχνίδια και πολλαπλές δραστηριότητες

Σύμφωνα με τον κο Χιονίδη: «Είναι το πάρκο αυτό, μία ευκαιρία να φύγουμε από τα computers, γιατί η ζωή δεν είναι μόνο το virtual reality του υπολογιστή. Η ζωή είναι εδώ στις δράσεις, στα διαδραστικά παιχνίδια. Αυτό θέλουμε να μάθουμε στα παιδιά μας, αυτό κάνουμε εδώ. Δεν κάνουμε εμπόριο. Κάνουμε παιδαγωγική πολιτική, εφαρμόζουμε μια κοινωνική πολιτική. Δεν χρειάζεται να πάρει λεφτά κανείς μαζί του, για να έρθει εδώ. Αν θέλει κάποιος να αγοράσει ένα τοστ ή να πάρει ένα χυμό από το σπίτι του, εδώ υπάρχουν παγκάκια, τραπέζια, μπορεί να έρθει και να απολαύσει τις πολλαπλές δραστηριότητες, που υλοποιούνται καθημερινά».

Απευθυνόμενος στους δημότες,  ο Δήμαρχος υπογράμμισε: «Σας ευχαριστώ που είστε εδώ και αγκαλιάζετε με τόση αγάπη αυτή την προσπάθεια. Σας παρακαλώ να στείλετε πολλές φωτογραφίες σε φίλους σας εκτός Κατερίνης,  προκειμένου να διαπιστώσουν, ότι, εδώ γίνεται κάτι πολύ σημαντικό, κάτι το οποίο δεν τους κοστίζει και θα είναι όπως προείπα παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό. Ελάτε να απολαύσουμε θέατρο και συναυλίες από αξιόλογα τοπικά σχήματα, [..], να κάνουμε κατασκευές, να μετρήσουμε τα άστρα στην «Αστερούπολη», να πάρουμε τα δωράκια μας στο «Ζαχαρόσπιτο» και αν θέλει κάποιος να ανέβει στο CAROUZEL ή σε άλλα παιχνίδια, φροντίσαμε να είναι πολύ χαμηλά οι τιμές τους, προκειμένου να μπορεί κάθε οικογένεια να τα προσεγγίσει».

Και ο Δήμαρχος κατέληξε επισημαίνοντας: «Το πάρκο είναι στο κέντρο της πόλης μας, στο κέντρο του Δήμου και τώρα πια, μπαίνει και στο κέντρο της ζωής μας, όλο το χρόνο, ειδικά όμως αυτές τις 5 εβδομάδες θα το απολαύσουμε πραγματικά».


Εκπροσωπώντας  το Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.Γεώργιο,  ο οποίος απουσίαζε σε συνέδριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης τόνισε μεταξύ άλλων: «Επιτρέψτε μου να μεταφέρω τις ευλογίες και τις συγχαρητήριες ευχές του Μητροπολίτη μας κ.Γεωργίου, για αυτό το ωραιότατο αποτέλεσμα, για αυτή την ιδιαίτερη πρωτοβουλία του κου Δημάρχου και των συνεργατών του, που μέσα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές έδωσε με τη σκέψη αυτή, ζωή στο πάρκο και σε όλους μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να χαρούμε με όλα αυτά που υπάρχουν εδώ. Να χαρούμε, γιατί το γεγονός της γεννήσεως του Χριστού είναι χαρά και ευλογία. Συγχαίρουμε και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου και όλους όσοι βοηθούν και συμπαρίστανται […]».

Τέλος, σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας Ηλίας Χατζηχριστοδούλου σημείωσε: «Σε αυτό το συντριβάνι του πάρκου, όλοι μας έχουμε και μία φωτογραφία από το παρελθόν ειδικά οι κάπως παλαιότεροι. Σήμερα, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό συμβούλιο μας ανέβασε μετά  από τόσα χρόνια και πάλι σε αυτό το συντριβάνι  και αυτό είναι ιδιαίτερα συγκινητικό. Μπράβο στο Δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στον Οργανισμό Πολιτισμού. Να στείλουμε ένα μήνυμα από την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα, μέσα από διαδίκτυο, για το τι αποτελέσματα φέρνουν οι συνεργασίες. Εμείς συμβάλαμε ελάχιστα, για αυτό αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια στο Δήμαρχο, στο πείσμα και στο μεράκι του, να δώσει χαρά σε όλους μας».


Αμέσως μετά, δόθηκε το σήμα για την φωταγώγηση του πανύψηλου και όμορφα στολισμένου Χριστουγεννιάτικου δέντρου, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, με την συνδρομή μικρών παιδιών. Το μαγικό ταξίδι είχε ξεκίνησε νωρίτερα από την Πλατεία Δημαρχείου, όπου οι Φιλαρµονικές Ορχήστρες των Δήμων Κατερίνης, Λιτοχώρου, Κολινδρού, Αιγινίου και Μακρυγιάλου  έδωσαν τον ενθουσιώδη τόνο της γιορτής και αφού διέσχισαν τη φωταγωγημένη Κατερίνη κατέληξαν στο πάρκο. Εκεί, αμέσως μετά το πέρας των εγκαινίων, η κεντρική σκηνή υποδέχτηκε τους μουσικούς τόνους της Μικτής Χορωδία της Κατερίνης, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Αδαμίδη.
Με το συγκριτικό πλεονέκτημα του φυσικού τοπίου, το 52 στρεμμάτων έκτασης, «πάρκο των χρωμάτων» στην Κατερίνη, χρωματίζεται από το πνεύμα των Χριστουγέννων και μεταμορφώνεται σε ένα μαγικό παραμύθι, σε  μια χώρα χρωμάτων και θαυμάτων για μικρούς και μεγάλους, για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες και ειδικότερα από τις 02 Δεκεμβρίου έως τις 06 Ιανουαρίου.
Η ταυτότητα του «Πάρκου των Χρωμάτων»

36 Μουσικά σχήματα, νεανικές μπάντες, χορωδιακά σύνολα καθημερινά γεμίζουν με τους ήχους τους και διασκεδάζουν τους επισκέπτες.

Μάγοι, ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ, ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ξωτικά, νεράιδες και ήρωες παραμυθιών σας μεταφέρουν σε φανταστικούς κόσμους.

Οι νεράιδες του μαγεμένου δάσους στροβιλίζονται μαζί σας στο παγοδρόμιο και διασκεδάζουν στο καρουζέλ και στ’ άλλα παιχνίδια του λούνα παρκ, στο «Πάρκο των Χρωμάτων».


Η υπαίθρια αγορά συμπληρώνει με γεύσεις, αρώματα, παραδοσιακά προϊόντα, στολίδια και παιχνίδια το χριστουγεννιάτικο σκηνικό.
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο