"Πρόσωπο ή προσωπείο": Έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

 ΔΤ: Πρόσωπο με πρόσωπο με δεκαέξι εικαστικούς βρέθηκε χθες βράδυ (22/12) πλήθος επισκεπτών που παρευρέθηκαν στα εγκαίνια της έκθεσης «ΠΡΟΣΩΠΟ ή ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ», την οποία συνδιοργανώνουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας και η καλλιτεχνική ομάδα «Εμείς οι Άλλοι» στο Βυζαντινό Μουσείο της Βέροιας.

Την έκθεση προλόγισε η Έφορος Αρχαιοτήτων Ημαθίας, Αγγελική Κοτταρίδη, η οποία αναφέρθηκε στο πλαίσιο του κύκλου δράσεων με τίτλο «Αναζητώντας την Βέροια», στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η έκθεση αυτή, ενώ προβλέπεται να συμπεριλάβει, στη διάρκεια του 2017, πλήθος εκδηλώσεων, εκθέσεων, επιστημονικών ημερίδων και συναντήσεων αλλά και εκδόσεων.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Λιόλιος που επιμελήθηκε την έκθεση, μίλησε για τη φιλοσοφία του με την οποία επιλέχθηκε το θέμα, λέγοντας στο τέλος χαρακτηριστικά ότι προσπάθησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να δημιουργήσει έναν σκηνικό χώρο για να δώσει βήμα, φως και σκιές στα έργα των καλλιτεχνών.

Ο χώρος της έκθεσης ομολογουμένως ήταν εντυπωσιακά ατμοσφαιρικός, με υψηλής ποιότητας επιμέλεια. Στον χώρο επικρατούσαν διακριτικά οι αύρες των έργων στο ημίφως που δημιούργησε ο επιμελημένος, διακριτικός και στοχευμένος, φωτισμός, ενώ το μουσικό χαλί έδινε φωνές στα πρόσωπα.

Η έκθεση θα διαρκέσει δύο μήνες (μέχρι την 22/2/2017), ενώ στις 21/1, όπως ανακοίνωσε ο επιμελητής της έκθεσης, θα λάβει χώρα μια περφόρμανς-έκπληξη μετάβασης από το πρόσωπο στο προσωπείο, το οποίο θα αποτελέσει το θέμα στη δεύτερη χρονικά περίοδο της έκθεσης. 















Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο