Στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα αρχίζει!

Περιμένοντας με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα, την αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων παιδιών, από αρχές Δεκεμβρίου ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα τον χρόνο. 


Μέσα από Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια με αφήγηση παραμυθιών, ζωγραφική,  κατασκευές και ευχές, τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουν και θα νοιώσουν τη μαγεία των γιορτών. Στα Μαγικά Κουτιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας.

Εργαστήρια για παιδιά
Εγγραφές από Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου, 5.00-5.45 και 6.00-6.45 το απόγευμα (2 γκρουπ)
«Το ημερολόγιο των Χριστουγέννων!». Πόσες ημέρες έμειναν για τα Χριστούγεννα; Μετράμε αντίστροφα… Αν ανυπομονείς κι εσύ για τη μεγάλη γιορτή έλα να φτιάξουμε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης! Με την Αθηνά Μοτσιοπούλου. Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, 10.00-11.30 το πρωί
Robotics Day. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Για παιδιά 7-10 ετών που πρώτη φορά θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο. Με προεγγραφή.  Στο Maker Space στον 1ο όροφο. 

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, 5.00-6.30 το απόγευμα
«Ευχές από τη Βέροια στο Όσλο». Δημιουργούμε χριστουγεννιάτικες εικόνες και τις στέλνουμε στο Ελληνικό Σχολείο του Όσλο της Νορβηγίας, με πολλές ευχές για καλές γιορτές. Εικαστικό εργαστήριο και δημιουργία βίντεο. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Ο Νάνος δεν κοιμάται!».Είναι μια μαγική χειμωνιάτικη νύχτα. Μια τέτοια νύχτα οι άνθρωποι κουρνιάζουν ο ένας δίπλα στον άλλο μες στα μικρά τους σπίτια. Αυτή τη σκοτεινή και παγωμένη νύχτα, στην καρδιά του χειμώνα, ο νάνος επιβλέπει το αγρόκτημά του, πηγαίνει στον στάβλο και με ήσυχα βηματάκια αφήνει τα ίχνη του ανάμεσα στα σπίτια. Ελάτε να γνωρίσουμε το βιβλίο της Astrid Lindgren. Ακολουθεί δραστηριότητα. Με την Αθηνά Μοτσιοπούλου. Για παιδιά 4-5 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.  Το βιβλιοπωλείο Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ  παρουσιάζει το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη «Ο Δράκος Μπουρμπουλήθρας». Ένα βιβλίο για μικρά παιδιά και όσους  δε φοβούνται τους δράκους και τις φωτιές και τις μπουρμπουλήθρες…Με ελεύθερη συμμετοχή. Στην αίθουσα εκδηλώσεων στον 2ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου, 4.00-5.00 το απόγευμα
«Χιονομπαλού».  Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που μας υπενθυμίζει πως δε χρειάζεται να περιμένουμε τις μέρες των γιορτών για να φανούμε χρήσιμοι, να είμαστε αληθινοί και να αποδεχόμαστε το διαφορετικό… Ανάγνωση του βιβλίου της Μάρως Θεοδωράκη και δραστηριότητα. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα εργαστήριο
και σε ένα ως επιλαχόντες.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Όσοι δεν ενημερώνουν θα μας φέρουν στη δύσκολη θέση
να ακυρώσουμε τη συμμετοχή τους τον επόμενο μήνα.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

Οι δημιουργικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται
με την υποστήριξη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο