Ταπεινωτική εντός έδρας ήττα της ΒΕΡΟΙΑΣ από την ΞΑΝΘΗ με 0-4


Με τον Χαμζά Γιουνές να πετυχαίνει χατ-τρικ σε οκτώ λεπτά (58'-66'), η ασταμάτητη Ξάνθη πήρε νέα εκτός έδρας νίκη με το ευρύ 4-0 επί της παραπαίουσας Βέροιας και φιγουράρει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας!

Για τους γηπεδούχους, η αναμέτρηση ήταν «ζωής και θανάτου», καθώς με μία μόλις νίκη (στην έδρα του Πανιωνίου) και οκτώ βαθμούς μετά από έντεκα αγωνιστικές δίνουν μάχη για την παραμονή τους, συνεπώς έψαχναν το πρώτο τρίποντο στο γήπεδο τους, προκειμένου να πάρουν βαθιά βαθμολογική «ανάσα». Οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να συνεχίσουν την εκπληκτική τους φετινή πορεία, να μείνουν αήττητοι για δέκατη συνεχόμενη αναμέτρηση και να πάρουν ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας, εκεί όπου έχουν τον καλύτερο απολογισμό από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Super League (14 πόντοι πλέον).

To πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με τη Βέροια να έχει την κατοχή αλλά την εμπειρία της Ξάνθης να κάνει τη διαφορά με μια στατική φάση και συγκεκριμένα αυτή στο 19', όταν ο Χρήστος Λισγάρας νίκησε τους πάντες στο αέρα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πάμπλο ντε Λούκας και άνοιξε το σκορ με ωραία κεφαλιά. Αυτό ήταν και το σκορ στην ανάπαυλα του αγώνα, με τον Θωμά Γράφα να ρίχνει στη μάχη τους Πάμπλο Βίτι και Τόνι Κάλβο προκειμένου να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του στην επανάληψη.

Ο έμπειρος Αργεντινός επιθετικός ήταν αυτός που έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει και να αλλάξει τα δεδομένα του ματς στο 56', όταν η κεφαλιά του μετά από κόρνερ του Τζέφρεϊ Σαρπόνγκ πέρασε μόλις άουτ, και ακολούθησε το... δεκάλεπτο του τρόμου που μετέτρεψε το 0-1 σε 0-4 με σκόρερ και των τριών τερμάτων τον εξαιρετικό Τυνήσιο επιθετικό της Ξάνθης Χαμζά Γιουνές (έφτασε τα οκτώ τέρματα φέτος), με δύο εκτελέσεις πέναλτι (58', 66') και ένα κοντινό πλασέ μετά από ενέργεια του Θοδωρή Βασιλακάκη στο 61'.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η απογοητευμένη Βέροια δεν είχε δυνάμεις για να αντιδράσει και να πετύχει έστω το γκολ «της τιμής», ενώ οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν «φωτιά» στις αντεπιθέσεις τους και έφτασαν τρεις φορές κοντά στο πέμπτο γκολ, με τους Ντάνι Νιέτο (80', 90') και Καρίμ Σολτάνι (89') που ήρθαν από τον πάγκο. Τελικά το 0-4 δεν άλλαξε, με την Ξάνθη να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Super League με 22 πόντους, ενώ η Βέροια παρέμεινε προτελευταία με 8 βαθμούς και χωρίς νίκη εντός έδρας.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Βέροια (Γράφας): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος (46' Βίτι), Μαλόν, Χαροντάκης, Μπαλάφας, Καλί, Άρσε, Λινάρδος, Σισίνιο (46' Κάλβο), Καπετάνος, Σαρπόνγκ

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, ντε Λούκας (78' Νιέτο), Τριάδης (74' Σολτάνι), Γιουνές, Λουσέρο, Βασιλακάκης (81' Ράνος), Γουάλας, Λισγάρας, Καμάρα

sdna.gr

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο