Αναβίωσαν και φέτος τα Ρουγκάτσια σε Μακροχώρι, Μέση και Διαβατό

ΔΤ: Ολοκληρώθηκαν στις 31 Δεκεμβρίου 2016, οι εκδηλώσεις του Λαογραφικού και Χορευτικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων  «Ρουγκάτσια-γουρουνοχαρά 2016».

Οι χορευτές έδωσαν για ακόμη μία χρονιά μια ιδιαίτερη νότα στις γιορτές των Χριστουγέννων, στη πόλη της Βέροιας, στο Μακροχώρι, στη Μέση και το Διαβατό.

Ακούραστη η ομάδα των Ρουγκατσιάρηδων έκαναν γνωστό το έθιμο σε όλους όσους δεν γνώριζαν, αλλά και το θύμισαν σε αυτούς  που το γνωρίζουν. 

Στη διάρκεια αυτών των ημερών , όλοι όσοι βρέθηκαν κοντά στους χορευτές μας έζησαν στιγμές χαράς αλλά και συγκίνησης. Χαρά βλέποντας την προσμονή στα πρόσωπα των νοικοκυραίων να ξαναδούν  τα ρουγκάτσια  και να πάρουν τις ευχές τους για καλή χρονιά αλλά και συγκίνηση από ανθρώπους που μεγάλωσαν, γαλουχήθηκαν και  έζησαν μέσα σε τέτοιες ομάδες παλαιότερα. 

Το Δ. Σ  ευχαριστεί για την παρουσία τους στη γουρουνοχαρά και τις εκδηλώσεις μας, τον Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη, τους αντιδημάρχους κ. Παπαδόπουλο,  κ. Κορωνά και κ. Σοφιανίδη, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κουλουριώτη, τους δημοτικούς συμβούλους κ, Κούτρα, Αγγελίνα, Παπαϊωάννου, Σιακαβάρα, Διαμάντη και  Κυρατλίδη, το πρώην Δήμαρχο και Νομάρχη κ. Βλαζάκη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας  Μακροχωρίου κ. Κεχαΐδη Χρυσοβαλάντη, τους εκπροσώπους του τύπου και όλα τα μέλη του συλλόγου που ήταν και είναι πάντα δίπλα μας.Ακόμη τον χορηγό μας κ. Βούλγαρη Διονύση και την επιχείρηση PANINI. 

Ιδιαίτερα ευχαριστεί όλους αυτούς που άνοιξαν και υποδέχτηκαν με χαρά τα Ρουγκάτσια στα σπίτια τους.

Το μεγαλύτερο  ευχαριστώ στα παιδιά μας όμως που μας συγκίνησαν αλλά και μας έκαναν περήφανους με τη λεβεντιά τους και την αγάπη τους για τα ήθη και έθιμα του τόπου μας.
Ευχόμαστε  καλή χρονιά με αγάπη, υγεία και το 2017 να είναι μια χρονιά ελπιδοφόρα, με περισσότερες χαρές και λιγότερο πόνο. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Υ.Σ : Ένα μεγάλο συγνώμη εκ των προτέρων  εάν έχουμε κάποιον ξεχάσει.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο