Σε δύο σχολεία του Δ. Βέροιας και τρία του Δ. Αλεξάνδρειας ξεκινούν να λειτουργούν Δομές Εκπαίδευσης Προσφύγων

ΘΕΜΑ InVeria.gr: Σε δύο σχολεία του Δήμου Βέροιας και τρία σχολεία του Δήμου Αλεξάνδρειας θα λειτουργήσουν οι Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων, σύμφωνα με σχετική υπουργική απόφαση του Υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, που υπογράφτηκε στις 3/1/2017 και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 9/1/2017.

Σε ποια σχολεία της Ημαθίας θα λειτουργήσουν Δομές

Όσον αφορά το Δήμο Βέροιας, τα σχολεία που θα λειτουργήσουν οι Δομές είναι το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας, για πρόσφυγες μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Γυμνάσιο Βεργίνας, για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Στον Δήμο Αλεξάνδρειας, οι πρόσφυγες μαθητές θα συμμετέχουν σε δομές που θα γίνουν στο 4ο και 5ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας, ενώ οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο Καβασίλων.

Η έναρξη της λειτουργίας των Δομών αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.


Πόσοι είναι οι μαθητές από το Κέντρο Φιλοξενίας της Βέροιας

Όπως ανέφερε στο InVeria.gr αρμόδιος πολιτικός παράγοντας, ο αρχικός υπολογισμός ήταν στις δομές του Δ. Βέροιας ήταν να φοιτήσουν 40 μαθητές στην Πρωτοβάθμια και 20 στην Δευτεροβάθμια, με βάση τις καταγραφές του καλοκαιριού. 

Ωστόσο, σήμερα είναι περίπου 30 μαθητές (και όχι 20, όπως αρχικά ανέφεραν οι πληροφορίες μας) που θα φοιτούν τα μεσημέρια (2 μμ έως 6 μμ) στην Αγ. Βαρβάρα και 8 -10 (προς το παρόν) όσοι θα πηγαίνουν στην Βεργίνα, ωστόσο οι αριθμοί "παίζουν" από μέρα σε μέρα, καθώς δεν υπάρχει η μονιμότητα στην κατοικία, όπως είναι κατανοητό. 

Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει έντονη κινητικότητα και οι οικογένειες καταφέρνουν να πάρουν το πολυπόθητο άσυλο από Ευρωπαϊκές χώρες και αποχωρούν από την Βέροια ή κάποιοι μετακομίζουν σε άλλες δομές ή φιλοξενούνται σε άλλες περιοχές μέσω προγραμμάτων φιλοξενίας.

Μάλιστα, αν οι υπηρεσίες της Κυβέρνησης σχετικά με τις αιτήσεις ασύλου λειτουργούσαν πιο οργανωμένα, ίσως οι ανάγκες για φιλοξενία προσφύγων να ήταν λιγότερες.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο