Σε ποια σχολεία της Ημαθίας θα λειτουργήσουν δομές υποδοχής για προσφυγόπουλα

Ανακοίνωση από τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύση Διαμαντόπουλο: Δημοσιεύτηκε η αριθμ. 1400/ΓΔ4/9-1-2017 (ΦΕΚ 6, τ.β΄) Απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην οποία ορίζονται τα σχολεία που πρόκειται να φοιτήσουν οι προσφυγόπαιδες από τα Κέντρα Φιλοξενίας Αγίας Βαρβάρας και Αλεξάνδρειας. 

Συγκεκριμένα, οι προσφυγόπαιδες της Αγίας Βαρβάρας θα φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας, ενώ αυτοί της Αλεξάνδρειας θα φοιτήσουν στο 4ο και στο 5ο Δημοτικά Σχολεία της πόλης. 

Σε σημερινή συνάντησή μας με τους δύο Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων κ.κ. Ολυμπία Μπέτσα (για το Κέντρο Φιλοξενίας Αγ. Βαρβάρας) και Παύλο Σαββίδη (για το Κέντρο Φιλοξενίας Αλεξάνδρειας) και την Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης κα Ισαΐα Λαζαρίδου, συζητήθηκαν και καθορίστηκαν ο αριθμός των Τάξεων που πρόκειται να συσταθούν σε κάθε σχολείο υποδοχής, καθώς και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα απαιτηθούν για την πλήρη ανάπτυξη του Προγράμματος εκπαίδευσης.

Παράλληλα, εκδώσαμε σήμερα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς του ΠΥΣΠΕ Ημαθίας προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για τη στελέχωση των Τάξεων στα ανωτέρω καθορισμένα Δημοτικά Σχολεία. Ακόμα, με σημερινή Απόφασή μας ορίσαμε τις προβλεπόμενες Τριμελείς Ομάδες κάθε Σχολείου υποδοχής για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ομαλή έναρξη του Προγράμματος. 

Ταυτόχρονα με τη διαδικασία καθορισμού των Τάξεων και της τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Διεύθυνσή μας, ιατρική εξέταση όλων των προσφυγόπαιδων που θα ενταχθούν στις σχολικές μονάδες. Για το συγκεκριμένο θέμα, στην Ημαθία, ως γνωστόν, προηγήθηκε μια συστηματική και ουσιαστική προσπάθεια από την Αντιπεριφέρεια, το Νοσοκομείο Βέροιας και τις ΜΚΟ, με αποτέλεσμα όλα τα προσφυγόπουλα να έχουν εξεταστεί ιατρικά και να έχουν ενταχθεί ήδη στο πρόγραμμα των προβλεπόμενων εμβολίων. Κατά συνέπεια, στο θέμα αυτό απομένει η επικαιροποίηση όλων των στοιχείων της ιατρικής εξέτασης.

Αφού ολοκληρωθούν όλες οι ανωτέρω ενέργειες, θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Προγράμματος εκπαίδευσης των προσφυγόπαιδων. Προσωπικά, ως Διευθυντής Εκπαίδευσης, είμαι βέβαιος πως τόσο η εκπαιδευτική μας κοινότητα όσο και οι τοπικές κοινωνίες, ανταποκρινόμενες στο υπηρεσιακό και ανθρωπιστικό τους καθήκον, θα αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα και θα τα υποδεχθούν στα σχολεία με αισθήματα φιλοξενίας, αλληλεγγύης και αγάπης.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο