Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στο... μικροσκόπιο του InVeria.gr


Μαθαίνουμε ότι το χθεσινό σχόλιο του InVeria.gr για τις 6 θέσεις κλειδιά του Δ. Βέροιας προκάλεσε... συζητήσεις, αλλά θέλουμε να το πάμε το θέμα ένα βήμα παραπέρα.

Πως θα σας φαινόταν αν - εκτός από αντιδημάρχους και προέδρους Νομικών Προσώπων και Επιτροπών - άλλαζαν ή έμπαιναν υπό κρίση και οι δημοτικοί σύμβουλοι (όλων των παρατάξεων); Με βάση τον "Καλλικράτη", κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται, ωστόσο το InVeria.gr θα κάνει τις προτάσεις του!

α) Συμπολίτευση (συνδυασμός Βοργιαζίδη)

Παραμένουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Τσαπαρόπουλος, Θανάσης Σιακαβάρας, Λεωνίδας Ακριβόπουλος, Στέργιος Διαμάαντης, Γιώργος Κάκαρης, Μαρία Παπαϊωάννου, Νίκος Μωϋσιάδης, Γιώργος Ορφανίδης, Σάκης Κουλουριώτης, Νίκος Μαυροκεφαλίδης, Χρήστος Κούτρας, Θωμάς Αγγελίνας, αλλά και οι Θανάσης Σιδηρόπουλος, Θεόφιλος Κορωνάς, Βασίλης Παπαδόπουλος, Άρης Λαζαρίδης, Γιώργος Σοφιανίδης, Στέλιος Ασλάνογλου, Βασίλης Λυκοστράτης και Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου.

Οι υπόλοιποι (Θ. Τέτος, Χρ. Γαϊτάνου, Γ. Χειμώνας, Δ. Τραπεζανλής και  Ολ. Ιακωβίδου) δεν είναι ότι δεν αξίζει να παραμείνουν, αλλά μάλλον θα έπρεπε να είχαν εκλεχθεί στις δημοτικές - τοπικές κοινότητες από τις οποίες προέρχονται, όπως θα είχαν σίγουρα λαμπρή πορεία. Στο σύνολο του Δήμου, όμως, χρειάζεται - μάλλον - κάτι περισσότερο από αυτό που έχουν (ή δεν έχουν) παρουσιάσει.

β) Μειοψηφία (μείζονα)

Μιχάλης Σουμελίδης, Αντώνης Καγκελίδης, Γιώργος Γουλτίδης και Ζήσης Πατσίκας μένουν, λίγο με τον Νίκο τον Τσαμήτρο και τον Ιορδάνη Κυρατλίδη έχουμε ένα θεματάκι. 

Αυτός που οπωσδήποτε απομακρύνεται με συνοπτικές διαδικασίες είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού, Κώστας Καραπαναγιωτίδης, γεγονός που ειλικρινά μας λείπει που το αναφέρουμε, καθώς είναι ένας πολιτικός που λείπει.


γ) Μειοψηφία (3ος συνδυασμός)

Αν και παραμένει το πολύ μια ώρα στις συνεδριάσεις, δίνει το "παρών" και λέει αυτά που έχει να πει ο Γιάννης Παπαγιάννης, οπότε δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί.

Ωστόσο, η αξιοπρεπέστερη και πιο αξιόλογη παρουσία του συνδυασμού είναι αυτή της Σοφίας Ελευθεριάδου, οπότε σε περίπτωση "ανασχηματισμού", θα ήταν η καταλληλότερη για την θέση του επικεφαλής. Ο Ηλίας Τσιφλίδης παύεται, λόγω... αφωνίας.

δ) Μειοψηφία (4ος Συνδυασμός)

Ο Νίκος Μπέκης, ως επικεφαλής του συνδυασμού, έχει δυναμική και εποικοδομητική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο και σίγουρα αξίζει την παραμονή.

Πολλές παρεμβάσεις έχει και ο Σάκης Αποστολόπουλος, διεκδικώντας και αυτός επάξια την παραμονή του. Αντιθέτως, η Πετρούλα Παπαδίνα πρέπει να έχει ωραία φωνή, αλλά δεν την έχουμε ακούσει ποτέ. 

ε) Μειοψηφία (5ος συνδυασμός)

Ο Αντώνης Μαρκούλης είναι αυτό που λέμε "one man show". Είναι ένας συνδυασμός από μόνος του και - αν και ένας - αρκεί για να φέρει τα πάνω κάτω στις συνεδριάσεις. Ασκεί εμπεριστατωμένη αντιπολίτευση, αν και πολλές φορές έχει μια δόση υπερβολής παραπάνω μερικές φορές.

Από την άλλη, ο έτερος δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού του, Σωτήρης Στουγιάννος, δεν έχει καταφέρει να αρθρώσει λέξη (και πως να τα καταφέρεις με ένα Μαρκούλη δίπλα!)

στ) Μειοψηφία (6ος συνδυασμός)

Η παράταξης της "Λαϊκής Συσπείρωσης" έχει έναν δημοτικό σύμβουλο και παράλληλα επικεφαλής, τον Γιώργο Μελιόπουλο, ο οποίος ασκεί πολύ ικανοποιητικά τα καθήκοντά του. 

Είναι πλέον "παλιός" στο Συμβούλιο και έχει αξιοπρεπέστατη παρουσία, γεγονός που θα του εξασφάλιζε την παραμονή στη θέση του.


Bonus: Δήμαρχος

Κρίναμε την παρουσία και στάση των 41 δημοτικών συμβούλων, αλλά στο Δημοτικό Συμβούλιο κυρίαρχο ρόλο έχει ο Δήμαρχος! Βεβαίως, αν κρίνουμε με τα παραπάνω κριτήρια (της συμμετοχής δηλαδή, άσχετα τι λέει ο καθένας) είναι αυτονόητο ότι ο Κώστας Βοργιαζίδης έχει συνεπέστατη στάση ο Δήμαρχος και στα 2,5 χρόνια δεν έλειψε από συνεδρίαση (και μάλιστα δεν έλειψε ποτέ από την μέρα που συμμετέχει στα κοινά, από το 2011).

Όσον αφορά την... γενικότερη κριτική, την ασκούμε επιμέρους και κατά περίπτωση!

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και... 
μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο