"Το σύνδρομο του επιζήσαντα": Θεατρική παράσταση για τη γενοκτονία των Ποντίων στη Νάουσα (23/1)

Την Θεατρική Παράσταση "Το Σύνδρομο του Επιζήσαντα", από την Θεατρική Ομάδα Κολχίς, θα παρουσιάσει η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας. 

Λίγα λόγια για την παράσταση
 Μια σπονδυλωτή ροή αφηγήσεων και ερμηνειών στο μαύρο φόντο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Μικρασίας, της Αρμενίας και της Ασσυρίας σε τρεις χρόνους. Στο χρόνο της αθωότητας, στο χρόνο της απώλειας, στο σήμερα. Κείμενα, μουσικά χρώματα και μυρωδιές Πόντου, Μικρασίας, Αρμενίας, Ασσυρίας. Αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν από την κόλαση... Προχώρησαν, έδωσαν ζωή φορώντας τη μνήμη, μετατρέποντας την απώλεια σε δύναμη! 

Παίζουν οι:
Θεώνη Κοσμά, Ιωάννα Σπάσογλου, Σοφία Στεφανίδου και Γιώργος Συμεωνίδης. Παίζουν και τραγουδούν οι Αγγελική Παμπουκίδου και Νατάσα Τσακηρίδου. 

Στη λύρα Θοδωρής Κοτίδης. Μουσική Επιμέλεια Χρήστος Κεμανετζίδης, Art video Σίμος Τζελέπης και Σκηνοθεσία - επιλογή κειμένων Γιώργος Συμεωνίδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την στήριξη των παρακάτω Ποντιακών Σωματείων: Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Εύξεινος Λέσχη Επισκοπής, Εύξεινος Λέσχη Μαρίνας, "Ποντιακά Νιάτα" Ζερβοχωρίου, "Ευστάθιος Χωραφάς" Πατρίδας, "Μίεζα" Κοπανού και "Κομνηνοί" Πλατέως.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο